ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2024 | 18:46

Μουσική

Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Με συντροφεύει σε κάθε στιγμή και νομίζω πως αν κάποιος ποτέ με ρωτούσε "διάλεξε μία από τις πέντε αισθήσεις σου, τις υπόλοιπες τέσσερις θα τις χάσεις" , θα διάλεγα την ακοή χωρίς δεύτερη σκέψη. Την αγαπώ τόσο πολύ που δεν μπορεί να το περιγράψω χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις. Μία βδομάδα ήμουν στο νοσκομείο πριν 2 χρόνια και σε αυτό το διάστημα δε μπορούσα να ακούω ελεύθερα την μουσική μου και μπορώ να πω πως περισσότερο με πείραξε αυτό παρά η διαμονή μου εκεί. Είμαι τόσο ευγνώμων που ζω στον 21ο αιώνα, ξέρω πως ίσως να το θεωρείτε δεδομένο και να μη το σκέφτεστε τόσο συχνά, αλλά έχω διαβάσει περί ιστορία της μουσικής, μέχρι τα τέλη του19ου αιώνα δεν υπήρχαν συσκευές αναπαραγωγής μουσικής. Μπορούσες μόνο ζωντανά να ακούσεις την μουσική και φυσικά πολύ περιορισμέο ρεπερτόριο, εκτός άμα είχες να πληρώσεις τον/τους μουσικό/ούς. Θα μου πείτε ίσως πως το βλέπω έτσι χωρίς να έχω ζήσει σε κάποια άλλη εποχή και σίγουρα άμα δεν υπάρχουν ορισμένες ανέσεις και πολυτέλειες, δεν ξέρεις τι χάνεις. Αλλά για μένα είναι ό,τι καλύτερο, βάλσαμο για την ψυχή μου.
4
 
 
 
 
σχόλια

Οποίος έχει ένα μεράκι στη ζωή του, οτιδήποτε και αν είναι αυτό,είναι ένας πολύ τυχερός και ευλογημένος άνθρωπος καθώς μπορεί να καταφεύγει εκεί σε κάθε αναποδια και δυσκολία της ζωής,αντί στην εύκολη λύση των αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικων.Το λες και εσύ πως η μουσική είναι βάλσαμο για την ψυχή σου.Εισαι αλήθεια ένα τυχερό ατομο!

Εντάξει · και εγώ λατρεύω τη μουσική, αλλά την όραση να μη βλέπω όλα αυτά τα υπέροχα χρώματα ή την αφή να μη μπορώ να νιώσω όλα αυτά τα αισθησιακά αγγίγματα, δε μπορώ να τις βάλω σαν αισθήσεις πιο κάτω από την ακοή...με τίποτα !
Το live έχει άλλη αισθητική και είναι ανώτερη εμπειρία συνολικά, ακριβώς επειδή ενισχύεται από περισσότερες αισθήσεις πέραν της ακοής.
Και μην κοιτάς σε σχέση με παλιές εποχές και περιορισμένο ρεπερτόριο. Δες το με τις αμέτρητες ηχητικές επιλογές του σήμερα. Δεν εννοώ με αυτό την επιπρόσθετη βοήθεια των φαντασμαγορικών shows και των lasers με την υποστήριξη της τεχνολογίας, άλλο θέμα. Μιλώ καθαρά για live μουσική.
" Πριν την εφεύρεση του φωνόγραφου, η μουσική ήταν μόνο live " ~ Jerry Garcia (Grateful Dead, το γκρουπ με τα πιο φημισμένα live στον κόσμο).

Scroll to top icon