«Safe Youth»: Πώς θα ενεργοποιείται το Panic Button για ανήλικους

«Safe Youth»: Πώς θα ενεργοποιείται το Panic Button για ανήλικους Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Εurokinissi
0

Η Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε για την εφαρμογή «Safe Youth», η οποία στοχεύει στην προστασία των ανηλίκων από κακοποιητικές συμπεριφορές. 

Η εφαρμογή, παρόμοια με το Panic Button, θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του μήνα, συνδυάζοντας την κυκλοφορία της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά και τους γονείς να επικοινωνούν άμεσα με τις Αρχές σε περιπτώσεις βίας ή κακοποίησης.

Η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι η εφαρμογή θα περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό για την προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές βίας και θα επιτρέπει άμεσες καταγγελίες από ανηλίκους προς τις Αρχές. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα παιδί κακοποιείται ακόμη και μέσα στην οικογένειά του, και πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή θα μπορεί να εγκατασταθεί σε έξυπνο κινητό τηλέφωνο και θα παρέχει πληροφορίες για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αριθμό 1201, όπου τα παιδιά και οι γονείς θα μπορούν να συνομιλήσουν απευθείας με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και αρμόδιους αστυνομικούς.

Η κυρία Δημογλίδου υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων, λέγοντας ότι «ευχής έργον θα ήταν να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ η εφαρμογή, αλλά αν χρειαστεί, να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί η καταχρηστική χρήση της. «Όταν μιλάμε για τόσο μικρές ηλικίες, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το κουμπί θα χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για την εγκατάσταση της εφαρμογής και μόνο οι ανήλικοι έχουν πρόσβαση στη λειτουργία του κουμπιού.

Η εφαρμογή «Safe Youth» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών γονέων που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Η εφαρμογή προορίζεται για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών που βρίσκονται σε κίνδυνο και θα επιτρέπει στην αστυνομία, μέσω γεωεντοπισμού, να εντοπίζει την τοποθεσία του ανηλίκου που χρειάζεται βοήθεια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM