Συρία: «Αν δεχτούμε επίθεση από ξένες δυνάμεις, θα χρησιμοποιήσουμε χημικά όπλα»

Συρία: «Αν δεχτούμε επίθεση από ξένες δυνάμεις, θα χρησιμοποιήσουμε χημικά όπλα» Facebook Twitter
0

Η Συρία αναγνώρισε για πρώτη φορά σήμερα ότι διαθέτει χημικά και βιολογικά όπλα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει εάν η χώρα αντιμετωπίσει ξένη επέμβαση.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντίσι δήλωσε ότι ο στρατός δεν θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα για να συντρίψει τους αντάρτες, αλλά θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ενάντια στις ξένες απειλές.

"Χημικά ή βιολογικά όπλα δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουμε ... κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Συρία, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις…Αυτά τα όπλα είναι αποθηκευμένα και ασφαλισμένα και ποτέ δεν θα χρησιμοποιηθούν, εκτός εάν η Συρία αντιμετωπίσει εξωτερική επίθεση", δήλωσε ο Makdissi, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Η Δαμασκός δεν έχει υπογράψει τη διεθνή σύμβαση του 1992 που απαγορεύει τη χρήση, την παραγωγή ή την αποθήκευση χημικών όπλων, ενώ Σύροι αξιωματούχοι είχαν στο παρελθόν αρνηθεί ότι η χώρα τους διέθετε τέτοια όπλα.

«Μεγάλη ανησυχία» για το ενδεχόμενο η συριακή κυβέρνηση «να μπει στον πειρασμό» να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ