Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα Facebook Twitter
Χάρης Δούκας / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Έρευνα έχει ξεκινήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με μηνύματα και emails που καταγγέλλεται πως έχει στείλει ο Χάρης Δούκας για την υποψηφιότητά του για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων αναφέρεται σε «αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας», χωρίς να κατονομάζει τον δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα, μιλώντας για «υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος». Επισημαίνει επίσης πως έχει δεχθεί καταγγελίες επί του ζητήματος και ως εκ τούτου, διεξάγει έρευνα. 

Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες που υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έχουν παραχωρήσει τα προσωπικά τους στοιχεία για τέτοιου είδους επικοινωνία στο ΠΑΣΟΚ ή συγκεκριμένα σε κάποιον υποψήφιο, έχουν λάβει μηνύματα sms στα κινητά τους τηλέφωνα ή email από τον Χάρη Δούκα, με τα οποία επικοινωνεί και διαφημίζει την υποψηφιότητά του για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, πολίτες που έχουν δεχθεί τέτοια μηνύματα, είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες ενημέρωσης του δήμου Αθηναίων, γεγονός που εγείρει τεράστιο ζήτημα.

Καταγγελίες για το ζήτημα έχει δεχθεί από την περασμένη Παρασκευή ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, στο ραδιόφωνο του Σκάι, ενώ ακολούθησαν καταγγελίες και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Ο Άρης Πορτοσαλτε, στις δύο τελευταίες ραδιοφωνικές εκπομπές του, αναρωτιόταν μετ' επιτάσεως, για ποιον λόγο η Αρχή δεν ερευνά τις καταγγελίες των πολιτών. 

Αναλυτικά, η σύντομη ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρει: 
«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα Facebook Twitter
Η ανακοίνωση της Αρχής

«Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο Χάρης Δούκας

Λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκε η έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Χάρης Δούκας απάντησε με δήλωσή του, που όμως εστάλη με τον ίδιον τρόπο, μέσω του πολιτικού του γραφείου ως υποψηφίου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ προς παραλήπτες που δεν έχουν δηλώσει τη συγκατάθεσή τους για να λαβαίνουν τέτοιου είδους μηνύματα στα email τους!

Στην απάντησή του, ο κύριος Δούκας παραδέχεται ότι στέλνει μηνύματα και emails, ισχυριζόμενος πως οι αποδέκτες τους είναι εγγεγραμμένοι σε μητρώο μέσω του οποίου λαμβάνουν μηνύματα από όλους τους συνυποψηφίους του για την αρχηγία του κόμματος - κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από καμία εκ των καταγγελιών.

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα Facebook Twitter
Η απάντηση του Χάρη Δούκα στην έρευνα

Ολόκληρη η απάντηση του Χάρη Δούκα: 

Εδώ και μέρες, ο κ. Πορτοσάλτε μετά και τη δημόσια προτροπή του κ. Γεωργιάδη καλούσε επίμονα την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον μου για τα sms, με τα οποία πληροφορώ τους πολίτες για τις δράσεις μου.

Τελικά σήμερα εισακούστηκαν. Να τους πληροφορήσω ότι στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου. Όμως οι κ. κ. Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης έχουν ως μοναδικό στόχο εμένα.

Ας γνωρίζουν ότι όσο τα χτυπήματά τους σε εμένα και τους συνεργάτες μου πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μας δυναμώνουν. Η κοινωνία θα τους απαντήσει στις κάλπες, στις 6 Οκτώβρη.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM