ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.9.2024 | 03:17

Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Έχω τρομερά χαμηλή αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες. Είμαι άντρας 29 χρονών και μέχρι τώρα έχω κάνει μόνο 2 σχέσεις, μία σοβαρή που κράτησε 1μιση χρόνο και μία χαλαρή που μιλούσαμε 1 μήνα και μετά βρεθήκαμε από κοντά (έμενε σε άλλη πόλη) και είμασταν μαζί περίπου 1 βδομάδα και μετά χωρίσαμε. Νιώθω πως υστερώ πολύ στο κομμάτι της ερωτικής εμπειρίας, δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί 29χρονοι που να έχουν πάει μόνο με 2 γυναίκες. Και δεν είναι ότι μου λείπει κάτι, εννοώ σίγουρα δε με λες και Σπαλιάρα αλλά ούτε και Κουασιμόδο, έχω μιλήσει με πάρα πολλές που τους άρεσα και εμφανισιακά αλλά και ως χαρακτήρας/προσωπικότητα και από dating apps και από κοντά, απλά πάντα κάτι έκανα και σαμπόταρα το momentum που υπήρχε ή είχα κακό timing, γενικά δεν εκμεταλλεύομαι σωστά την ρομαντική ατμόσφαιρα που υπάρχει ήδη με αποτέλεσμα ή 1) να με βάζουν στο friendzone, 2) να μιλάμε αλλά χωρίς να καταλήγει κάπου, απλά γενικά και αόριστα, 3) να τρώω άκυρο. Πιστεύω πως για αυτό οφείλεται κυρίως η έλλειψη εμπειρίας μου αφού μέχρι και τα 25 μου (πριν κάνω την πρώτη μου σχέση) δεν είχα καμία απολύτως επαφή με κορίτσια στην ηλικία μου, μόνο μιλούσα διαδικτυακά αλλά δεν προχώρησε παρακάτω. Αν κάποιος συνήθισε σε όλη του την εφηβική ζωή να μην κάνει κινήσεις, πιστεύω πάντα θα νιώθει μειονεκτικά απέναντι στις γυναίκες, και ας έχει κάνει σεξ, δεν έχει σημασία, πάλι δε θα ξέρει πως να μιλήσει, τι να πει, κάπου θα κομπλάρει. Δυστυχώς μεγαλώνουμε οι περισσότεροι με την αυταπάτη ότι άμα κάνεις σεξ αυτόματα "γίνεσαι άντρας" και όλα αυτά τα βαθιά στην πατριαρχία στερεότυπα και προκαταλήψεις. Δεν είναι το σεξ αλλά η βαθύτερη επικοινωνία, και δυστυχώς αυτή έρχεται σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο, πρώτα γνωρίζεις κάποιον, μετά βγαίνετε και σιγά σιγά τον μαθαίνει.Η βαθύτερη επικοινωνία θα σε κάνει να καταλάβεις άμα είσαι ευτυχισμένος με αυτόν τον άνθρωπο και για να φτάσεις σε εκείνο το στάδιο πρέπει να περάσεις από πολλά άλλα. Νιώθω σαν να μην μπορώ να διαχειριστώ τον εαυτό μου, όταν είμαι με κάποια που μ'αρέσει πάντα αντιδράω μία αμήχανα και ντροπαλά/με εσωστρέφεια, και μία υπερβολικά διαχυτικά/παρορμητικά. Πότε θα υπεραναλύω σκέψεις που και θα κάνω την άλλη να βαριέται και πότε δε θα ξέρω τι να απαντήσω ή σχολιάσω σε κάτι που είπε ή ρώτησε αυτή, γενικά έχω θέμα και με την αυτοπεποίθηση αλλά και με τις ισορροπίες. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος να μάθω να αρέσω σε μένα πρώτα και ας μην αρέσω στους άλλους απαραίτητα, να με αγαπήσω πραγματικά χωρίς να σκέφτομαι το που υστερώ... Ευχαριστώ.
3
 
 
 
 
σχόλια

Σε μια εποχή που είναι σε όλα fast food η βαθύτερη επικοινωνία που αναφέρεις πάει περίπατο.
Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν φυσικά.
Αφού λες το εξής: ''έχω μιλήσει με πάρα πολλές που τους άρεσα και εμφανισιακά αλλά και ως χαρακτήρας/προσωπικότητα και από dating apps και από κοντά,''
Αυτό είναι τύχη και μπράβο σου που την έχεις.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να μην σαμποτάρεις τον εαυτό σου.
Το πρώτο στοιχείο που διέκρινα από την εξομολόγησή σου και το θεωρώ σαμποτάζ του εαυτού σου είναι η υπερανάλυση.
Ανάλογα την κοπέλα που γνωρίζεις κάθε φορά να μάθεις να προσαρμόζεσαι.
Όχι να υποκρίνεσαι αλλά να προσαρμόζεσαι.
Δηλαδή με μία σούπερ ομιλητική και αναλυτική κοπέλα δεν μπορείς να είσαι μαζί της μην ξέροντας τι να απαντήσεις ή τι να σχολιάσεις σε κάτι που είπε, αυτό που γράφεις δηλαδή.
Και η υπερανάλυση δεν βοηθάει όταν έχεις απέναντί σου κάποια που είναι πιο κουλ και το στυλ της είναι ''όσα πάνε κι όσα έρθουν''. Αυτό σχετικά με τη φράση που λες ότι υπεραναλύεις και κάνεις την άλλη να βαριέται.
Αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς τότε σύντομα η σχέση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Το ιδανικό θα ήταν να βρίσκαμε ανθρώπους που να μας μοιάζουν -τουλάχιστον στα βασικά- αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό.
Εκεί έρχεται η προσαρμοστικότητα η οποία θα δώσει τη λύση.
Αν πάλι δεν επιθυμείς να προσαρμόζεσαι στο κλίμα ή αν σου φαίνεται ακατόρθωτο (που δεν είναι) τότε μπορείς να μην πιεστείς και να αποχωρήσεις από την χ, ψ γνωριμία ή σχέση αλλά να λάβεις υπόψιν σου ότι θα περάσεις κάποιο διάστημα μοναξιάς μέχρι να βρεις κάποια που να είναι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία σου.
Θα σου πρότεινα να σταματήσεις την υπερανάλυση και να διαγράψεις το αίσθημα ενοχής.
Είναι ένα πρώτο βήμα για να μάθεις να αρέσεις σε σένα πρώτα, αυτό που αποζητάς δηλαδή και στην τελευταία πρόταση της εξομολόγησής σου.

Πνιγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Ο τρόπος είναι να είσαι ο εαυτός σου. Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε πλάνο στις ανθρώπινες επαφές. Υπάρχει το ταιριαζω ή δεν ταιριάζω με καποιον. Εαν σκέφτεσαι συνέχεια τι να πεις πως να το πεις και τι να κάνεις, λογικό είναι να μην σου βγει στο τέλος. Χαλαρωσε λοιπόν και θα επανέλθει και η αυτοπεποίθηση σου.

Κατά τη δική μου άποψη είσαι πολύ απαιτητικός από τον εαυτό σου και αυτό σίγουρα, δεν έχει ξεκινήσει τώρα αλλά εδώ και αρκετά χρόνια.
Θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός και το αποτέλεσμα είναι να έχεις γεμίσει άγχος και ανασφάλεια που οδηγούν στα αποτελέσματα που περιγράφεις στην έλλειψη των ισορροπιών και στο να χάνεις τη μπάλα.
Χαλάρωσε. Έχεις ήδη πετύχει δύο σχέσεις που η μία κράτησε και ενάμιση χρόνο.
Σταμάτα την υπερανάλυση πάνω στον εαυτό σου και τις ικανότητές του · οι σχέσεις γενικά και το σεξ πιο ειδικά δεν είναι επιδόσεις και αγώνας δρόμου, αλλά απόλαυση, χαρά και ψυχική ολοκλήρωση.
Δε χρειάζεται να βιάζεσαι, "take your time" όπως λέμε.
Και αφού πολύ σωστά παραδέχεσαι και ο ίδιος ότι η στραβή ανατροφή δημιουργεί λανθασμένα στερεότυπα, αποτίναξέ τα · μάθε να δίνεις εξίσου σημασία και στη θηλυκή πλευρά του εαυτού σου ώστε να καταφέρεις να αναγνωρίζεις καλύτερα τις ανάγκες των γυναικών γύρω σου.

Scroll to top icon