Τσιτσιπάς: «Στο σχολείο υπήρχαν παιδιά που έδερναν τον Στέφανο» λέει η μητέρα του

Τσιτσιπάς: «Στο σχολείο υπήρχαν παιδιά που έδερναν τον Στέφανο» λέει η μητέρα του Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του αποακλύπτοντας ότι στο σχολείο υπήρχαν δύο - τρία παιδιά που  τον «έδειραν αρκετά».

Η Γιούλια Σαλνίκοβα μίλησε στην εκπομπή του ANT1 «Το Πρωινό»  για τα παιδικά χρόνια του γιου της, την αγάπη του για το τένις, αλλά  και τη σχέση του Στέφανου με τον πατέρα του. Όπως τόνισε ότι παρά τις συγκρούσεις με τον πατέρα του, Απόστολο, όλοι μαζί αποτελούν μια δεμένη οικογένεια.

Η μητέρα του αρχικά ανέφερ ότι ο Στέφανος απο μικρή ηλικία «έπαιζε και ποδόσφαιρο αλλά τελικά αποφάσισε για το τένις και νομίζω ότι ήταν σωστή απόφαση. Ήταν πολύ ήσυχο παιδάκι και πολύ ντροπαλό. Λόγω του αθλητισμού παρέλειπε μαθήματα και τα παιδιά που είχε στην τάξη, δεν μπορούν να ονομαστούν φίλοι, γιατί του φέρθηκαν πολύ άσχημα.

Υπήρχαν δύο - τρία παιδιά στην τάξη του που τον έδειραν αρκετά. Δεν ήταν εύκολο για τον Στέφανο τότε, αλλά το ξεπέρασε γιατί είχε το τένις και το μυαλό του ήταν εκεί για να πάει μπροστά. Και αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ. Ο Στέφανος τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. και έχει φτάσει 26 χρόνων, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλα αισθήματα για το τένις. Υπήρχαν πράγματα στη ζωή που θα τον αποσυντόνιζαν, αλλά τον έκαναν ευτυχισμένο».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση του Τσιστσιπά με τον πατέρα του και τα όσα έγιναν το προγούμενο διάστημα. «Είναι επαγγελματίας και παρότι αγαπάει πολύ τον πατέρα του, καταλαβαίνει ότι πρέπει να βρει άλλον προπονητή. Από το 2020 που έχασε στο Αμερικανικό Όπεν είπαμε με τον Απόστολο ότι ο Στέφανος πρέπει να αλλάξει προπονητή. Αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια και ο Στέφανος έφερνε καλά αποτελέσματα.

Βέβαια νομίζω ότι ο Απόστολος με τον Στέφανο δεν είχαν τόσο καλή σχέση από τότε. Είχαν συγκρούσεις. Και για αυτό ο Στέφανος πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Δεν το βλέπουμε ως τραγωδία. Είμαστε όλοι μαζί και είμαστε μια δεμένη οικογένεια. Κάποια στιγμή ο Απόστολος είχε μπει πολύ βαθιά στη δουλειά του και δεν καταλάβαινε ότι υπάρχει πίεση. Είχε στο μυαλό του μόνο το τένις».

Η  Γιούλια Σαλνίκοβα υποστήριξε επίεσης ότι «τα ξεσπάσματα είναι το μειονέκτημα του. Δεν τον βοηθάει καθόλου. Υπάρχουν αθλητές που τους βοηθούν τα ξεσπάσματα».

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Στέφανος τσιτσιπάς διέκοψε τη συνεργασία με τον πατέρα του έπειτα απο ένα ντοπιαστικό ξέσπασμα που είχε κατά την διάρκεια αγώνα του. 

Μία ημέρα μετά το επεισόδιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια μακροσκελή δήλωσή του ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους, με τον τενίστανα χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητή έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας. Η φιλοσοφία μας διδάσκει ότι η σοφία έρχεται μέσα από την κατανόηση των ορίων μας και την αναγνώριση των λαθών μας. Στην περίπτωσή μου, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος να μιλήσω στον πατέρα μου με τον τρόπο που το έκανα. Το τένις δεν είναι απλά ένας αγώνας, ένα χτύπημα ή μια απόδοση λίγων δευτερολέπτων.

Είναι μια μακρά διαδρομή γεμάτη συναισθήματα, πίεση και προσδοκίες. Σε εκείνη τη στιγμή της απογοήτευσης, υπήρξαν πολλά λάθη και σφάλματα από την πλευρά του προπονητή και πατέρα μου. Ως εσωστρεφής, τείνω να κρατάω τα συναισθήματά μου και να τα συσσωρεύω μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο έκρηξης. Θεωρώ τον εαυτό μου υπομονετικό, οπότε το γεγονός ότι αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο με άφησε σοκαρισμένο.

Η συμπεριφορά μου στο γήπεδο ήταν απαράδεκτη, και νιώθω απογοητευμένος που έφτασα σε ένα σημείο που έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου. Όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται, με κρίνουν ή με επιτίθενται συναισθηματικά, τείνω να χάνω τον έλεγχο αυτού που βγαίνει από το στόμα μου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μου ως ανθρώπου. Έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να δω καθαρά μπροστά μου.

Ο πατέρας μου προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να με εκπαιδεύσει, να με αναθρέψει με τον σωστό τρόπο και να μου παρέχει γνώση και σοφία, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Τον ευχαριστώ γι' αυτό. Τον ευχαριστώ για τις θυσίες, τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί για να κάνει αυτή την προσπάθεια να πετύχει. Από εδώ και στο εξής, ο ρόλος του θα παραμείνει εντός των ορίων του πατρικού ρόλου, και μόνο αυτού.

Ο πατέρας μου θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί μου και να είναι εκεί για να με υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια εκτός του γηπέδου, όπως πάντα το ήθελα. Έχω εμπιστευτεί τον πατέρα μου με τον προπονητικό ρόλο για τόσα χρόνια, και θεωρώ τη συνεργασία μας επιτυχημένη. Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα αναλάβει τη θέση του, και δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο και αυτή τη φάση να κλείσουν, και να προσπαθήσουμε να γράψουμε ένα νέο.

Και οι δύο έχουμε συμφωνήσει σε αυτό και ελπίζουμε να επικεντρωθούμε πρώτα στην ανθρώπινη πλευρά μας, και μετά στα υπόλοιπα. Η αποδοχή των λαθών μου και η προσπάθεια να διορθώσω το δρόμο μου είναι μέρος της πορείας μου ως αθλητής, και σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να βελτιώσω τον εαυτό μου, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να είναι ένα μάθημα για εμένα, αλλά και για όλους όσους παλεύουν να βρουν τη σωστή ισορροπία στη ζωή τους».

 Δείτε το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM