Φαράγγι Σαμαριάς: Στις «Πόρτες» το δυστύχημα - Έπεσαν πέτρες από ψηλά

Φαράγγι Σαμαριάς: Στις «Πόρτες» το δυστύχημα - Έπεσαν πέτρες από ψηλά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: samaria.gr
0

Στο σημείο «Πόρτες», το πλέον φωτογραφημένο στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκε το δυστύχημα, κατά το οποίο έχασε τη ζωή της μια 35χρονη πεζοπόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τετάρτης, μια ξαφνική νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του φαραγγιού. Μεταξύ αυτών και το σημείο «Πόρτες», το πιο στενό σε όλο το φαράγγι, που βρίσκεται κοντά στην έξοδο. Εκεί, οι πανύψηλοι βράχοι, σχηματίζουν στενό πέρασμα και εκεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε κατολίσθηση. Οι πέτρες που κύλησαν από ψηλά χτύπησαν την πεζοπόρο που σκοτώθηκε επί τόπου, χάνοντας τη ζωή της από αιμορραγία. 

Γιατρός που επίσης βρισκόταν μεταξύ των πεζοπόρων εκείνη την ώρα επιχείρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η κακοκαιρία και η βροχή που πέφτει ανά περιοχές από τα ξημερώματα στον νομό Χανίων, οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες στην αποκόλληση βράχων ένας εκ των οποίων τραυμάτισε θανάσιμα τη νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν με γκρουπ επισκεπτών που διέσχιζαν το φαράγγι. Διασώστες της Πυροσβεστικής έφτασαν από το Ξυλόσκαλο, την είσοδο του φαραγγιού και μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις της τη γυναίκα στην Αγία Ρουμέλη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαπάκο, υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, 300 τουρίστες του φαραγγιού έχουν εγκλωβιστεί, και άμεσα τους προσεγγίζουν εθελοντικές ομάδες, και στελέχη της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, δεν υπάρχουν προβλήματα ή τραυματισμοί.

Το φαράγγι της Σαμαριάς έχει συνολικό μήκος περίπου 13 χιλιομέτρων και κατά μέσο όρο διασχίζεται σε περίπου 5 ώρες, με συνηθέστερο σημείο εκκίνησης για τους πεζοπόρους το Ξυλόσκαλο, στο οροπέδιο του Ομαλού. Το φαράγγι καταλήγει στο χωριό Αγία Ρουμέλη, στη νότια ακτή των Χανίων, που δεν συνδέεται οδικώς με την γύρω περιοχή, παρά μόνο μέσω πλοίου. Για τον λόγο αυτό, το πλοίο της γραμμής, η προγραμματισμένη αναχώρηση του οποίου από την Αγία Ρουμέλη είναι προγραμματισμένη για τις 16:45, έχει ενημερωθεί να παραμείνει έως ότου εξέλθουν από το φαράγγι οι πεζοπόροι.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ