Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη δηλητηρίαση επιχειρηματιών μετά από γεύμα σε γνωστό εστιατόριο

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη δηλητηρίαση επιχειρηματιών μετά από γεύμα σε γνωστό εστιατόριο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου από εστιατόριο / Unsplash
0

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε μετά τη μαζική δηλητηρίαση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, μετά από γεύμα που παρέθεσε τράπεζα σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για υπόθεση δηλητηρίασης που είδε τα προηγούμενα 24ωρα το φως της δημοσιότητας. Αναλυτικότερα με βάση τα δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι «σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή» και «δηλητηρίαση τροφίμων», ενώ ζητείται να διεξαχθεί τεχνικός έλεγχος σε τρόφιμα που τυχόν κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο, ενώ θα ζητηθεί να κατατεθούν ιατρικές βεβαιώσεις. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για γεύμα στο οποίο παρευρέθηκαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, λίγες ώρες μετά το γεύμα, οι περισσότεροι από τους συνδαιτημόνες εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ