Νετανιάχου: Πλήξαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν είχε διανοηθεί - Δεν έχουμε σχέση με τους βομβητές, λέει ο Χέρτζογκ

Νετανιάχου: Πλήξαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν είχε διανοηθεί - Δεν έχουμε σχέση με τους βομβητές, λέει ο Χέρτζογκ Facebook Twitter
Μπενιαμίν Νετανιάχου / Φωτ.: Getty Images
0

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, απέρριψε ότι το Τελ Αβίβ είχε «οποιαδήποτε σχέση» με τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να διαμηνύει ότι η Χεζμπολάχ «θα καταλάβει το μήνυμα, αν δεν το έχει κάνει ήδη».

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ εμπλέκεται στις επιθέσεις με εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων στον Λίβανο και επέμεινε ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τον βόρειο γείτονά του. Σχετικά με τις εχθροπραξίες με τη Χεζμπολάχ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα η κατάσταση «να κλιμακωθεί δραματικά».

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Χέρτζογκ στο Sky News, το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» να βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά «η χώρα έχει καταληφθεί από τη Χεζμπολάχ και ότι το Ισραήλ μάχεται για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο». «Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά ο Λίβανος έχει καταληφθεί από μια τρομοκρατική οργάνωση, που εξοπλίζεται από την Ιρανική Αυτοκρατορία του Κακού», ανέφερε επίσης κατά τη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι η φιλο- ιρανική Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου δέχτηκε πλήγματα που ούτε καν μπορούσε να διανοηθεί. «Εαν δεν έλαβε το μήνυμα, υπόσχομαι ότι θα το καταλάβει», πρόσθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί νέες πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι χιλιάδες Ισραηλινοί κάτοικοι της μεθορίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τους κατοίκους μας στο βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί πυρά κατά των πολιτών της, κατά των πόλεών της, και εμείς - το κράτος του Ισραήλ - δεν θα το ανεχθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της ασφάλειας».

*Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ