«Άνοιγμα» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων από την Κάμαλα Χάρις

«Άνοιγμα» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων από την Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Σε μία απόπειρα να προσελκύσει νεαρούς ψηφοφόρους και εύπορους υποστηρικτές, η Κάμαλα Χάρις κάνει «άνοιγμα» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και υπόσχεται καλή συνεργασία με τους επιχειρηματικούς κολοσσούς. 

Σε μία εκδήλωση-έρανο για την προεκλογική της καμπάνια, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θέλησε να πείσει μερικά από τα «μεγάλα κεφάλια» της Wall Street ότι θα είναι πιο «φιλική» στις επιχειρήσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις φοροαπαλλαγές που εκείνος υπόσχεται. Επιπλέον, η Χάρις προσπαθεί να διαφοροποιηθεί και από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δυσαρεστήσει μερικούς από τους CEO της Wall Street. 

«Θα παρέχουμε στήριξη σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα ψηφιακά επενδυτικά αγαθά, παρέχοντας προστασία σε καταναλωτές και επενδυτές», δήλωσε η Χάρις.  

Το κατά πόσο ήταν αρκετά πειστική στις προσπάθειες της θα φανεί από το αποτέλεσμα στις κάλπες, αλλά εχθές, τουλάχιστον, τα κατάφερε με το παραπάνω: Η εκδήλωση συγκέντρωσε 27 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη μέρα της εκστρατείας. 

Η προσέγγιση προς τους επιχειρηματίες είναι, φυσικά, στρατηγική, καθώς η στήριξη ή έστω η ανοχή από την Wall Street είναι εξαιρετικά σημαντική για να πάρει κανείς τα κλειδιά του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, οι αναφορές της Χάρις στα κρυπτονομίσματα μοιάζουν πιο αλλοπρόσαλλες, αλλά παραμένουν το ίδιο στοχευμένες. 

Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι συντριπτικά ανδροκρατούμενος, με τους άνδρες ηλικίας 18-24 να είναι η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη «έφεση» στα crypto. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι αυτοί οι νεαροί άνδρες δείχνουν να έχουν σημαντική προτίμηση στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Δημοκρατικούς αναλυτές. 

«Άνοιγμα» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων από την Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στην καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ χρόνια τώρα, έτσι ο 45ός Πρόεδρος φροντίζει να υπενθυμίζει στην βάση του την στήριξη του προς τα κρυπτονομίσματα. «Θέλω να διασφαλίσω ότι οι ΗΠΑ θα είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων», είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο X (πρώην Twitter). Μάλιστα, στην ίδια πλατφόρμα, ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε την δημιουργία μίας πλατφόρμας crypto από την οικογένεια Τραμπ.  

Όπως είναι λογικό, η οικονομία και τα πλάνα των υποψηφίων για αυτή θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μπαίνουμε στα τελευταία μέτρα της «κούρσας» για την Προεδρία. 

Την Τετάρτη, 25/09, η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να αποκαλύψει το «οικονομικό όραμά της» στην Πενσυλβάνια, μία από τις πολιτείες-κλειδιά για τις εκλογές της 5ής Νοεμβρίου. Μία μέρα νωρίτερα, σε μία άλλη σημαντική πολιτεία, την Τζόρτζια, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει για «το σχέδιό του που θα μειώσει τους φόρους για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες και θα υπογραμμίσει το πόσο σημαντική είναι η αγορά εγχώριων προϊόντων».

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Η Κάθριν ήταν 19 ετών όταν ως εργαζόμενη στα Harrods υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγέντ - Περισσότερες από 150 γυναίκες έχουν καταγγείλει παρόμοιες εμπειρίες
LIFO NEWSROOM