«Δεν χάθηκαν 12 άτομα στην Πάρνηθα» διευκρινίζει η Πυροσβεστική

Τι συνέβη στην Πάρνηθα με τους περιπατητές διευκρινίζει η Πυροσβεστική Facebook Twitter
0

Διαψεύδουν επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πως χάθηκε ομάδα 12 πεζοπόρων οι οποίοι το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκονταν στην Πάρνηθα και κατευθύνονταν προς το καταφύγιο Μπάφι.

Επρόκειτο για μία κλήση για βοήθεια από γυναίκα που αισθάνθηκε αδιαθεσία, στην οποία και παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ανακοίνωσε μέσω facebook πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού ομάδας 12 ατόμων που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους, ενώ περπατούσαν στο βουνό. Εκ των οποίων μια κοπέλα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, αναφερόταν στη σχετική ανάρτηση. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ομάδα των 12 νέων βρισκόταν στο μονοπάτι που οδηγεί προς το ορειβατικό καταφύγιο Μπάφι όταν πήραν λάθος δρόμο. Με τηλεφώνημά της, μέλος της ομάδας των 12 περιπατητών ενημέρωσε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ότι έχουν πάρει λάθος μονοπάτι και μάλλον έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. 

Τι συνέβη στην Πάρνηθα με τους περιπατητές διευκρινίζει η Πυροσβεστική Facebook Twitter

Περίπου πέντε ώρες αργότερα, με νέα ανάρτηση στο Facebook, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ενημέρωσε πως οι περιπατητές εντοπίστηκαν, ενώ μεταξύ των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν, μία έδειχνε ένα άτομο πάνω σε φορείο.

Τι συνέβη στην Πάρνηθα με τους περιπατητές διευκρινίζει η Πυροσβεστική Facebook Twitter

Ωστόσο, επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διευκρινίζουν πως ουδέποτε έχασαν τον προσανατολισμό τους οι περιπατητές, ούτε και χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας τους στην Πάρνηθα. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους, όμως, μία εξ αυτών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθυμικές τάσεις, με αποτέλεσμα να καλέσουν σε βοήθεια. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβέστες, διαπίστωσαν πως μία εκ των πεζοπόρων, η οποία ήταν υπέρβαρη, δεν αισθανόταν καλά και προς στιγμήν τοποθετήθηκε στο φορείο. 

«Μια κοπέλα αισθάνθηκε δυσφορία», αναφέρουν από την Πυροσβεστική και δεν συνέβη «κανενός είδους αναζήτηση ατόμων».

 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: 

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Οι δράστες έχουν αφήσει γενετικό υλικό» λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση - «Τη ζήλευαν, παρότρυναν και άλλους, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, την άφησαν με τα εσώρουχα»
LIFO NEWSROOM