Νετανιάχου: Έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά

Νετανιάχου: Έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ και της Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, αντίθετα έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις προς το παρόν.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Γάζα θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς από την πλευρά του απέρριψε τις αμερικανογαλλικές προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στον Βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Χ.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν διατυπώσει πρόταση για 21ήμερη κατάπαυση του πυρός, ώστε να δοθεί χρόνος για την επίτευξη διπλωματικής λύσης στην κρίση.

Περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές 

Περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους 23 γυναίκες και 32 παιδιά, δήλωσαν σήμερα Σύροι ακτιβιστές.

Στο μεταξύ ο Άλι Κούσας, ο δήμαρχος της λιβανέζικης πόλης Γιουνίν, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 23 Σύροι πρόσφυγες – στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά-- σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας από ισραηλινό πλήγμα σε τριώροφο κτίριο.

Σύμφωνα με τον Κούσας, ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι Σύροι που κατέφυγαν στον Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους είναι τώρα αντιμέτωποι με τις σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις, κατήγγειλε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής τους στον Λίβανο υπό τα ισραηλινά πυρά ή της επιστροφής τους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, όπου κινδυνεύουν να συλληφθούν ή να πέσουν θύματα απαγωγής.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, με πολλούς από αυτούς να είναι άστεγοι λόγω του υψηλού κόστους ζωής. Εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταλήξει να κοιμούνται σε πάρκα ή στους δρόμους.

Εξάλλου κάποιοι πρόσφυγες που ζούσαν στον ανατολικό Λίβανο πέρασαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, όπου σχεδόν 14 χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου δεν υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για την ασφαλή επιστροφή στις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από τον Οκτώβριο του 2023 λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο έχουν εκτοπιστεί περίπου 200.000 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν «αδειάζει» τον Τζάστιν Μπαλντόνι – Δεν παίρνει θέση στη διαμάχη με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν «αδειάζει» τον Τζάστιν Μπαλντόνι – Δεν παίρνει θέση στη διαμάχη με την Μπλέικ Λάιβλι

Η δήλωση ήρθε ως διόρθωση σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει ο ίδιος μέσω της TMZ, όπου φάνηκε να ταυτίζεται με τον Μπαλντόνι, εξαιτίας, όπως ισχυρίστηκε, «ανάρμοστης μεταχείρισης από τους New York Times»
LIFO NEWSROOM
Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο εκτοξεύουν τον χρυσό – Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα $3.200 η ουγγιά

Διεθνή / Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο εκτοξεύουν τον χρυσό – Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα $3.200 η ουγγιά

Ο χρυσός και το ελβετικό φράγκο επιβεβαιώνουν την τάση: όσο εντείνεται η σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας, η παγκόσμια οικονομία διολισθαίνει σε μια περίοδο έντονης μεταβλητότητας
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συγγραφέας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στο Λος Άντζελες - Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Διεθνή / ΗΠΑ: Συγγραφέας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στο Λος Άντζελες - Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Αστυνομική καταδίωξη κατέληξε στην αυλή της Τζίλιαν Λόρεν, με αποτέλεσμα η 51χρονη να εμφανιστεί κρατώντας όπλο, θεωρώντας ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης
LIFO NEWSROOM