Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των επτά βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των επτά βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται για πέμπτη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν η δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό νάρκωνε επί 10 χρόνια τη σύζυγό του Ζιζέλ Πελικό και καλούσε αγνώστους να τη βιάζουν ενώ εκείνος βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς της συζύγου του αλλά ενίοτε τη βίαζε και ο ίδιος.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν από το δικαστήριο συνολικά επτά κατηγορούμενοι από τους 50 που έχουν συλληφθεί για τους βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό.

Το θύμα δίνει κάθε μέρα το παρών στο δικαστήριο ενώ δεκάδες γυναίκες περιμένουν την Ζιζέλ κάθε πρωί έξω από τη δικαστική αίθουσα, τη χειροκροτούν και της φωνάζουν «μπράβο», «κουράγιο Ζιζέλ», για το σθένος της να αντιμετωπίζει κάθε μέρα τους βιαστές της.

Οι επτά βιαστές της Ζιζέλ Πελικό που θα εξεταστούν από το ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν αυτή την εβδομάδα είναι:

  1. Ο Ζαν Τ. 52 ετών.
    Με καταγωγή από το νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό ωκεανό, έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία 39 ετών. Έχει δηλώσει πως γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό σε πλατφόρμα γνωριμιών για swingers στο διαδίκτυο και το ίδιο βράδυ της γνωριμίας του με τον βασικό κατηγορούμενο επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό. Ο ίδιος υποστήριξε πως ήπιε μια κόκα κόλα στο σπίτι των Πελικό. Παρακολούθησε τον Ντομινίκ Πελικό να κάνει σεξ με την γυναίκα του και μετά δεν θυμάται τίποτα. Την επόμενη μέρα ξύπνησε στο αυτοκίνητό του. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ο Πελικό τον είχε ναρκώσει ενώ ο βασικός κατηγορούμενος το αρνείται.
  2. Ρεντουάν Ε. 55 ετών.
    Με καταγωγή από το Μαρόκο. Με πτυχίο νοσηλευτή από την πατρίδα του έφτασε στην περιοχή της Βακλούς (όπου υπάγεται το χωριό των Πελικό, Μαζάν) και εργαζόταν ως ιδιώτης νοσηλευτής. Όταν συνελήφθη διαβεβαίωσε πως δεν γνώριζε ότι η Ζιζέλ ήταν ναρκωμένη και υποστήριξε ότι νόμιζε πως συμμετείχε σε ένα παιχνίδι ζευγαριού σε ελεύθερη σχέση κατά το οποίο ο σύζυγος «προσφέρει» την σύζυγό του. «Δεν ανάγκασα κανέναν, δεν εξέπληξα κανέναν, είμαι θύμα ξεκάθαρης εξαπάτησης», δήλωσε ο 55χρονος.
  3. Σιμόν Μ. 42 ετών.
    Πατέρας πέντε παιδιών με καταγωγή από τη Νέα Καληδονία. Ο 42χρονος είναι εργάτης σε οικοδομές και γείτονας του ζεύγους Πελικό στο μικρό χωριό Μαζάν των 6.000 κατοίκων. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ζεύγος Πελικό με το πρόσχημα πως θέλει να δει το ποδήλατο του Ντομινίκ Πελικό για να γνωρίσει τη Ζιζέλ.Κατά την διάρκεια της έρευνας στην οικία των Πελικό η αστυνομία βρήκε στα αρχεία του Ντομινίκ Πελικό βίντεο με τον βιασμό της Ζιζέλ από τον Σιμόν το 2018. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης δήλωσε ότι μετάνιωσε και του αξίζει ο απαγχονισμός. Κατά την έναρξη της δίκης όμως, όταν ρωτήθηκε αν παραδέχεται τα γεγονότα απάντησε «όχι». Η Ζιζέλ Πελικό κατά την έναρξη της δίκης επιβεβαίωσε πως ο 42χρονος είναι ένας από τους 50 κατηγορούμενους, τον οποίο αναγνωρίζει.
  4. Τιερί Πο. 61 ετών.
    Τεχνίτης και πατέρας τριών παιδιών. Μετά την σύλληψή του παραδέχθηκε αμέσως και αναγνώρισε όσα έγιναν. Όμως, δήλωσε ότι νόμιζε πως πρόκειται για ένα «συναινετικό παιχνίδι». Κατά την έρευνα της αστυνομίας στην οικία του κατασχέθηκε ο υπολογιστής του και σε αυτόν βρέθηκαν 656 φωτογραφίες και 419 βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Κατά την σύλληψή του ανέφερε πως δεν αναγνωρίζει ότι διέπραξε βιασμό αλλά παραδεχεται πως είχε στην κατοχή του φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
  5. Τιερί Πα. 53 ετών.
    Στα αρχεία του Ντομινίκ Πελικό είχε το παρατσούκλι «Ζαν Λικ». Μετά την σύλληψή του νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική. Πέρασε βαριά κατάθλιψη μετά τον θάνατο του γιου του. Υποστηρίζει πως κατά την επίσκεψή του στην οικία των Πελικό ήπιε ένα ποτήρι ουίσκι με κόκα κόλα και δεν θυμάται τίποτα. Ο Ντομινίκ Πελικό τον έχει διαψεύσει.
  6. Ζερόμ. Β. 46 ετών.
    Κατάγεται από μια μικρή πόλη κοντά στην Αβινιόν. Επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό την άνοιξη του 2020 κατά την διάρκεια του πρώτου λοκντάουν για την πανδημία. Υποστηρίζει πως υπήρξε θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας τόσο από τους γονείς του, όσο και από τους συμμαθητές του στο σχολείο. Είναι εθελοντής πυροσβέστης και πατέρας τριών παιδιών. Δήλωσε πως έχει αποκλίνουσα σεξουαλικότητα και παραδέχθηκε πως είχε σεξουαλικές επαφές με την Ζιζέλ Πελικό. Η σύντροφός του τον περιέγραψε άπιστο και εθισμένο στο σεξ. Η ίδια, ανέφερε πως είχε απώλειες μνήμης από την περίοδο που τον γνώρισε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε και αυτή θύμα βιασμού με χημική υποταγή από τον 46χρονο. Ο κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης παραδέχθηκε πως βίασε την Ζιζέλ Πελικό έξι φορές.
  7. Αντριέν Λ. 34 ετών.
    Κάτοικος της μικρής πόλης Καρπαντρά κοντά στο χωριό Μαζάν. Επικεφαλής σε εργοτάξιο, έγινε για πρώτη φορά πατέρας σε ηλικία 18 ετών. Μετά την σύλληψή του και κατά την διάρκεια της ανάκρισης δήλωσε πως, αν και κοινωνικά και επαγγελματικά είναι πλήρως ενταγμένος, στο παρελθόν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας, για την οποία δεν επιθυμεί να μιλήσει. Ο 34χρονος κατηγορούμενος έχει δηλώσει πως επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό για να συμμετάσχει σε ένα σενάριο που δημιούργησε ο σύζυγος Πελικό και υποστήριξε πως «από την στιγμή που ο σύζυγος ήταν παρών, δεν υπήρξε βιασμός». Ο ίδιος, στην έναρξη της δίκης αρνηθηκε τα γεγονότα. Ο 34χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 2023 για τρεις βιασμούς από το ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν.

Απών από τη δίκη ο Ντομινίκ Πελικό για λόγους υγείας  

Σήμερα κατά την έναρξη της δίκης ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ροζέρ Αρατά ανακοίνωσε πως ο βασικός κατηγορούμενος, Ντομινίκ Πελικό, δεν θα είναι παρών εξαιτίας προβλημάτων υγείας. «Είναι αδιάθετος και πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου της Αβινιόν.

Ο ίδιος, ανέφερε πως στο τέλος της ημέρας θα γνωρίζει αν ο 71χρονος βασικός κατηγορούμενος για τους πολλαπλούς βιασμούς της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό, θα είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη την Τρίτη. Ο Ντομινίκ Πελικό είχε απουσιάσει ξανά από το δικαστήριο για δύο ημέρες στα μέσα Σεπτεμβρίου εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα με τη δήλωση της συνηγόρου του Μπεατρίς Ζαβαρό στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο βασικός κατηγορούμενος πάσχει από εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη. Δεν έγινε ακόμα γνωστό αν ο Πελικό απουσιάζει σήμερα από το δικαστήριο για τα ίδια προβλήματα υγείας ή αν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα με την υγεία του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπόθεση Πελικό: «Λευκή πορεία» αλληλεγγύης στη Μαζάν για την Ζιζέλ

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Λευκή πορεία» αλληλεγγύης στη Μαζάν για την Ζιζέλ

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Μαζάν «Λευκή πορεία» αλληλεγγύης για τη στήριξη της Ζιζέλ Πελικό - Διαδηλωτές τραγούδησαν τον ύμνο του φεμινισμού «Le violeur, c'est toi» (Ο βιαστής είσαι εσύ) έξω από το δικαστήριο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Υπόθεση Πελικό: Ο δήμαρχος της Μαζάν που δήλωσε «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ υπέβαλε μήνυση για απειλές

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο δήμαρχος της Μαζάν που δήλωσε «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ υπέβαλε μήνυση για απειλές

Οι δηλώσεις του δημάρχου της Μαζάν για τους βιασμούς της Ζιζέλ στο BBC προκάλεσαν την οργή ακτιβιστικών οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών - Τεταμένο το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο της Μαζάν
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικρίσεις κατά των New York Times για την «αγιογραφία» Νασράλα: «Ήθελε 'ισότητα' για όλες τις θρησκείες»

Διεθνή / Επικρίσεις κατά των New York Times για την «αγιογραφία» Νασράλα: «Ήθελε "ισότητα" για όλες τις θρησκείες»

Στο άρθρο των New York Times δεν αναφέρεται τίποτα αρνητικό για τον Νασράλα, παρότι ήταν ο επικεφαλής μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με πολύνεκρες επιθέσεις ανά τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Υπάλληλοι της Tesla κλείνουν την πόρτα στα μούτρα διευθυντών που ψάχνουν για ψεύτικες αναρρωτικές

Διεθνή / Υπάλληλοι της Tesla κλείνουν την πόρτα κατά πρόσωπο σε διευθυντές που ερευνούν για ψεύτικες αναρρωτικές

Μερικοί εργαζόμενοι της Tesla, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ από τη Γερμανία, απείλησαν να καλέσουν την αστυνομία μόλις είδαν κάποιον προϊστάμενο να χτυπάει την πόρτα τους
LIFO NEWSROOM
Πώς το Ισραήλ εξουδετέρωσε τον Νασράλα: «Γνωρίζαμε επί χρόνια πού βρισκόταν»

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εξουδετέρωσε τον Νασράλα: «Γνωρίζαμε επί χρόνια πού βρισκόταν»

«Μπορούσαμε να τον σκοτώσουμε όποτε θέλαμε», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος - «Είχαμε real time πληροφόρηση για το πού βρισκόταν» - Η επιχείρηση ήταν απόλυτης ακριβείας και η μία έκρηξη προετοίμαζε την επόμενη
LIFO NEWSROOM