Η Νέα Υόρκη κλείνει το τούνελ που προμηθεύει το μισό από το νερό της

Η Νέα Υόρκη κλείνει το τούνελ που προμηθεύει το μισό από το νερό της Facebook Twitter
0

Ένα τμήμα του υδραγωγείου που προμηθεύει περίπου το μισό από το νερό της Νέας Υόρκης θα κλείσει προσωρινά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στο πλαίσιο ενός έργου κόστους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση μεγάλων διαρροών κάτω από τον ποταμό Χάντσον.

Το προσωρινό κλείσιμο του Υδραγωγείου του Delaware, που βρίσκεται στην επαρχία της Νέας Υόρκης, έχει προγραμματιστεί εδώ και χρόνια. Οι αρχές έχουν αυξήσει σταδιακά την ικανότητα των υπολοίπων υδραγωγείων του ευρύτερου δικτύου 19 δεξαμενών της πόλης για να διασφαλιστεί η αδιάκοπη παροχή νερού στους κατοίκους. Αν και το νερό θα συνεχίσει να ρέει από τις βρύσες της πόλης, η χαρακτηριστική γεύση του ενδέχεται να επηρεαστεί λόγω μεγαλύτερης χρήσης άλλων πηγών.

«Το νερό θα είναι πάντα διαθέσιμο», δήλωσε ο Paul Rush, αναπληρωτής επίτροπος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας της πόλης, προσθέτοντας ότι «θα αλλάξει η μίξη του νερού που φτάνει στους καταναλωτές».

Το υδραγωγείο Delaware, το μεγαλύτερο τούνελ στον κόσμο, λειτουργεί από το 1944 και μεταφέρει νερό 137 χιλιομέτρων από τέσσερις δεξαμενές στην περιοχή των Catskill. Ωστόσο, το υδραγωγείο χάνει μέχρι και 132 εκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα, κυρίως από τμήμα κάτω από τον Χάντσον.

Για την αντιμετώπιση των διαρροών, η πόλη κατασκεύασε ένα παράλληλο τούνελ παράκαμψης μήκους 4 χιλιομέτρων. Το νέο τούνελ θα συνδεθεί κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του συστήματος, που αναμένεται να διαρκέσει έως και οκτώ μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άλλα τμήματα του συστήματος θα αναλάβουν την παροχή νερού, αν και η γεύση του ενδέχεται να διαφοροποιηθεί προσωρινά λόγω υψηλότερης περιεκτικότητας σε μέταλλα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ