Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Ναόμι Κάμπελ: Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Facebook
0

Στη δίνη ενός σκανδάλου είναι η Ναόμι Κάμπελ καθώς οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν παρατυπίες στη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέσω φιλανθρωπιών από την οργάνωσή της «Fashion for Relief», που ίδρυσε το 2005.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, αλλά και μετά τη δική της παραδοχή, αποκαλύφθηκε σοβαρή κακοδιαχείριση κονδυλίων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του οποίου ήταν επικεφαλής.

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα. Από την πλευρά της, η ίδια με δάκρυα στα μάτια, δηλώνει άγνοια και επιρρίπτει τις ευθύνες στον δικηγόρο που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του ιδρύματος.

Μάλιστα, η οργάνωσή της, «Fashion for Relief», ερευνάται αφότου υποστήριξε ότι υπήρξε συνεργάτης της Unicef , συγκεντρώνοντας χρήματα για τον παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό.

Η «Fashion for Relief» πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίδειξη μόδας και φιλανθρωπική δημοπρασία στο Βρετανικό Μουσείο το 2019, στην οποία δήλωσε ότι συνεργάζεται με την παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά, συγκεντρώνοντας χρήματα.

Η θέση της Unicef 

Ωστόσο, η Unicef ​​UK είπε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης της Fashion for Relief, δεν γνώριζε το γεγονός και δεν έλαβε έσοδα από τον έρανο. Επίσης, υπέβαλε μια αναφορά σχετικά με την οργάνωση της Κάμπελ στην Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων το 2022, επισημαίνοντας πως είχε χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση χωρίς καμία συμφωνία και με τρόπο που παραπλανούσε πιθανούς δωρητές.

Σε μια δήλωση, η Unicef ​​UK ανέφερε: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη συμμόρφωση με τη συγκέντρωση χρημάτων. Ποτέ δεν είχαμε καμία επίσημη συνεργασία με τη  Fashion for Relief και δεν έχουμε λάβει ποτέ χρήματα από την εκδήλωση του 2019».

Η Unicef ​​ζήτησε επίσης, διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί η Κάμπελ αναφέρθηκε ως «εκπρόσωπος» της Unicef ​​σε επίσημη συνάντηση της κυβέρνησης με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, το 2018, επισημαίνοντας πως η Κάμπελ δεν είχε ποτέ επίσημο ρόλο στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η Fashion for Relief είχε συγκεντρώσει σχεδόν 4,8 εκατομμύρια λίρες σε πέντε χρόνια έως το 2020, αλλά έδωσε μόνο το 10% σε φιλανθρωπικές οργανώσεις συνεργατών με τη μορφή επιχορηγήσεων. Επίσης, η έκθεση δείχνει πως η Κάμπελ φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει χρήματα για δωμάτια ξενοδοχείων, πτήσεις και θεραπείες. 

Έτσι, η Ναόμι Κάμπελ δεν θα είναι διαχειρίστρια φιλανθρωπικής οργάνωσης στην Αγγλία και την Ουαλία για πέντε χρόνια, μετά τα αποτελέσματα έρευνας από τις αρχές, που διεξήχθη. Από την πλευρά της, η Κάμπελ επέκρινε τα ευρήματα της έκθεσης, λέγοντας ότι ήταν ελαττωματική, ελλιπής και παραπλανητική. «Δεν έχω αναλάβει ποτέ φιλανθρωπικό έργο για προσωπικό όφελος, ούτε θα το κάνω ποτέ» υποστήριξε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Διεθνή / Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Για ποια οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις μιλά στο βιβλίο του ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, διερωτώνται όσοι -πιθανόν- εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις - Έγραψα απομνημονεύματα διότι έχω την αίσθηση ότι μου κλέβουν την ιστορία μου, είπε ο Χουάν Κάρλος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

 Η γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας «Older Womens Network» χαρακτηρίζει τη Ζιζέλ Πελικό μια «γενναία γυναίκα» που αντιμετωπίζει με θάρρος τους βιαστές της
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ