ΚΥΣΕΑ: Εσωτερική ασφάλεια και απεγκλωβισμοί τα θέματα της συνεδρίασης

ΚΥΣΕΑ: Τι αναμένεται να συζητηθεί για εσωτερική ασφάλεια και απεγκλωβισμούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
0

Στις 16:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) για την αποτίμηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. 

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν θέματα σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια στην Ελλάδα μετά την επέκταση της κρίσης στο Λίβανο, ενώ ο δεύτερος άξονας της συζήτησης θα αφορά στους απεγκλωβισμούς πολιτών από το Ισραήλ και τον Λίβανο, ιδίως, μαζί με την πιθανότητα αποστολής ευρωπαϊκής βοήθειας στην Μέση Ανατολή.

Το πρωί, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συζητήθηκε πως υπάρχουν σε ετοιμότητα τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών, εφόσον χρειαστεί. Συζητήθηκε επίσης το έτοιμο σχέδιο εκκένωσης από τον Λίβανο, το οποίο εφόσον απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Λίβανο αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3.000 Έλληνες πολίτες, δηλαδή κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων και περίπου 1000 ακόμα που είναι συνδεδεμένα μέλη. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Το 2025 η χώρα μας θα διαθέτει επιτέλους κτηματολόγιο

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Το 2025 η χώρα μας θα διαθέτει κτηματολόγιο»

«Η Ελλάδα θα διαθέτει έναν ακριβή χάρτη της δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, με οριοθετημένα πλέον δάση και αιγιαλό, με ξεκάθαρα αποτυπωμένο το τι ανήκει στο κράτος και τι ανήκει στον πολίτη»
LIFO NEWSROOM