«Όχι» απαντά ο Μπάιντεν στην ερώτηση αν το Ισραήλ πρέπει να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

«Όχι» απαντά ο Μπάιντεν στην ερώτηση αν το Ισραήλ πρέπει να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν / Φωτ.:ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει μια επίθεση του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

«Η απάντηση είναι όχι» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά με την προοπτική το Ισραήλ να εξαπολύσει αντίποινα σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα συζητήσουν με τους Ισραηλινούς πώς θα μπορούσαν να απαντήσουν στη χθεσινή πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι όλα τα μέλη της G7, με τα οποία συνομίλησε τηλεφωνικά νωρίτερα σήμερα, συμφώνησαν ότι το Ισραήλ θα πρέπει να «απαντήσει αναλογικά». «Το Ιράν έχει ξεφύγει πολύ από την πορεία του», είπε ο Μπάιντεν. Oι χώρες μέλη της G7 εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ένας μεγάλος φόβος για τους Αμερικανούς και τους Άραβες διπλωμάτες είναι το ενδεχόμενο το Ισραήλ να χτυπήσει στο εσωτερικό του Ιράν, ενδεχομένως εναντίον των πυρηνικών του εγκαταστάσεων.

Ο πρώην Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, προέτρεψε το Ισραήλ να προβεί σε αντίποινα καταστρέφοντας το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αλλά το Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση της Τρίτης ήταν «μόνο ένα μέρος της δύναμής μας».

*Με πληροφορίες από CNN, Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM