Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους
Η νέα, δυναμική καμπάνια με τίτλο «Ενωμένοι στη Μάχη, Μαζί στη Φροντίδα!» της Gilead Sciences δεν είναι απλώς μία ακόμη εκστρατεία στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού αλλά μια πράξη αλληλεγγύης.

Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους

Η Gilead Sciences δίνει ξανά το παράδειγμα με μια πρωτοποριακή καμπάνια, όπου πρωταγωνιστούν για πρώτη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

ADVERTORIAL

 

Ο καρκίνος του μαστού δεν αποτελεί μια ασθένεια που αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες που τη βιώνουν· είναι μια πρόκληση που αγγίζει τις ζωές όλων γύρω τους, οικογένεια, φίλους, συντρόφους, συναδέλφους. Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε. Μια αγκαλιά, μια λέξη ενθάρρυνσης, μια κίνηση αγάπης μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

 

Γιατί, τελικά, μόνο μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη σιωπή, να ενημερωθούμε, να ενωθούμε, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, ό,τι ακριβώς έρχεται να αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο η φετινή καμπάνια της Gilead Sciences, πως μόνο με τη δύναμη της φροντίδας και της συνεργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για κάθε γυναίκα που παλεύει με τον καρκίνο του μαστού.

 

Ενώνουμε δυνάμεις, μοιραζόμαστε εμπειρίες και φροντίδα

Η νέα, δυναμική καμπάνια με τίτλο «Ενωμένοι στη Μάχη, Μαζί στη Φροντίδα!» της Gilead Sciences δεν είναι απλώς μία ακόμη εκστρατεία στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού αλλά μια πράξη αλληλεγγύης που υπενθυμίζει ότι είναι μια μάχη που απαιτεί την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Εκείνο, όμως, που την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι πως κατάφερε κάτι εξαιρετικά καινοτόμο και σπουδαίο: να φέρει κοντά όχι μόνο τις γυναίκες που βιώνουν την ασθένεια αλλά και τους ανθρώπους γύρω τους, γιατρούς, συλλόγους ασθενών, εκπροσώπους οργανισμών και άλλους σημαντικούς φορείς που ρίχνονται καθημερινά στον αγώνα για την αντιμετώπισή της. 

 

Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους
Το πόστερ της καμπάνιας της Gilead Sciences στο μετρό του Συντάγματος.

 

Με τη συμμετοχή μελών συγκεκριμένα του Δ.Σ. της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) καθώς και των συλλόγων «Άλμα Ζωής» και «ΑγκαλιάΖΩ», η καμπάνια αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή όταν δουλεύουμε μαζί. Ογκολόγοι, ομάδες υποστήριξης ασθενών και εκπρόσωποι συλλόγων φωτογραφήθηκαν μαζί με ανθρώπους της Gilead, στέλνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας και ένωσης δυνάμεων κάτω από έναν κοινό σκοπό: να δώσουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

 

«Η φετινή μας καμπάνια πηγαίνει πάνω και πέρα από τα όρια μιας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Αποτελεί μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης και δέσμευσης που αναδεικνύει την αξία και τη δύναμη της συνεργασίας. Γιατί στην Gilead πιστεύουμε βαθιά ότι μέσα από τις ισχυρές συνέργειες μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Στηρίζουμε κάθε γυναίκα που δίνει τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως η συλλογική προσπάθεια είναι ο θεμέλιος λίθος της επιτυχίας. Η συνένωση δυνάμεων με φορείς όπως η ΕΟΠΕ, η ΕΛΛΟΚ, το Άλμα Ζωής και το ΑγκαλιάΖΩ μας δίνει τη δύναμη και την ώθηση να προωθήσουμε το μήνυμα της πρόληψης και της ενημέρωσης, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για κάθε ασθενή. Περνά παράλληλα το μήνυμα ότι σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς· ότι όλοι μαζί, ο καθένας με τον δικό του πολύτιμο ρόλο, συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, δημιουργώντας μια αλυσίδα φροντίδας», εξηγεί ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδας, Κύπρου & EDM.

 

Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους
Οι εργαζόμενοι της Gilead Sciences.

 

Και μπορεί να είναι η πρώτη φορά που μια βιοφαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα φέρνει σε ρόλο πρωταγωνιστή τόσο πολλούς εμπλεκόμενους φορείς κάτω από ένα κοινό μήνυμα και μια κοινή προσπάθεια, αλλά δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά που οι άνθρωποι της Gilead Sciences, με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού προσπαθούν και κατορθώνουν να κάνουν τη διαφορά μέσα από ανατρεπτικές και πρωτοποριακές καμπάνιες με ουσιαστικό αντίκτυπο, ισχυρό αποτύπωμα και ηχηρά μηνύματα.

 

Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους

 

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία δύο χρόνια θέλησε –και πέτυχε– να περάσει το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μάς αφορά όλες και όλους, αναδεικνύοντας το 2022 το θάρρος και τη δύναμη των γυναικών που παλεύουν με γενναιότητα με την ασθένεια μέσα από τις εργαζόμενες της εταιρείας, ενώ το 2023, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, φώτισε τον ρόλο των ανδρών που στέκονται δίπλα σε αυτές τις γυναίκες –τις συντρόφους, τις φίλες, τις συναδέλφους τους– και δηλώνουν το «παρών» σε αυτήν τη μάχη, προσφέροντάς την υποστήριξή τους, τη φροντίδα και την αμέριστη αγάπη τους. 

 

Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους

 

Μια καινοτόμος πρωτοβουλία με ισχυρά μηνύματα

 

Ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα της φετινής καμπάνιας είναι ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι βασικά εργαλεία για την αντιμετώπισή του. Με σκοπό να διαδώσει αυτό το μήνυμα και σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, τονίζοντας τη σημασία τού να είμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια σε αυτή την ασθένεια, η καμπάνια της Gilead «ντύνει» φέτος τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον σταθμό του μετρό Συντάγματος, στηρίζοντας επίσης ενεργά τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure®, έναν αγώνα-θεσμό που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ο αγώνας για τη ζωή μάς ενώνει όλους

 

Ας ενώσουμε, λοιπόν, δυνάμεις κι ας μοιραστούμε εμπειρίες και φροντίδα, γιατί μόνο έτσι θα φέρουμε την αλλαγή για κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση. Γιατί στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού καμία δεν είναι μόνη. Είμαστε όλοι μαζί. Και μαζί, μπορούμε να νικήσουμε.

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon