Πέθανε ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου σε ηλικία 44 ετών

Πέθανε ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου σε ηλικία 44 ετών Facebook Twitter
0

Η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας και η επιχειρηματική κοινότητα θρηνούν για την απώλεια του Χρήστου Παπαδημητρίου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών μετά από μάχη για τη ζωή του. 

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου ήταν μέλος της τρίτης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστής για την τυποποίηση και εξαγωγή προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και οι μουστάρδες με το όνομα «Kalamata Papadimitriou».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1939 από τον παππού του Χρήστου Παπαδημητρίου, με αρχική δραστηριότητα το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, όπως τα αποξηραμένα σύκα και οι ελιές Καλαμών. Η εταιρεία κατόρθωσε να επεκταθεί στη βρετανική, ολλανδική και γερμανική αγορά μετά το 1950, κυρίως μέσω της εξαγωγής σταφίδας.

Τη διαχείριση ανέλαβε στη συνέχεια ο Κώστας Παπαδημητρίου, οινολόγος με σπουδές στη Γαλλία, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα. Το 2004, ο Χρήστος Παπαδημητρίου ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης και εισήγαγε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως κρέμες βαλσαμικού και μεσογειακές μουστάρδες, συμβάλλοντας στην επέκταση της εταιρείας τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Υπό την καθοδήγηση του Χρήστου, η εταιρεία το 2013 έγινε μέλος του διεθνούς δικτύου Endeavor, αποτελώντας την πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που επιτυγχάνει αυτή την ένταξη. Η κηδεία του Χρήστου Παπαδημητρίου θα τελεστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί, στην Υπαπαντή Καλαμάτας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM
Μαρία Καρυστιανού: «Πονάμε το ίδιο - Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού απαντά σε Πλακιά: «Πονάμε το ίδιο - Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Χωρίς νικητές και ηττημένους, οι γονείς των 57 θυμάτων των Τεμπών άφησαν πίσω τους υψηλούς τόνους των προηγούμενων ημερών και βάζοντας μπροστά τον κοινό τους πόνο, συμπορεύονται για τη δικαίωσή τους
LIFO NEWSROOM