Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο» - Οι ευχές για τα 72α γενέθλιά του

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο» - Οι ευχές για τα 72α γενέθλιά του Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Τα 72α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με τα ευχετήρια μηνύματα να έχουν ξεκινήσει ήδη να γεμίζουν το Telegram.

«Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο», ήταν ένα από τα πρώτα ευχητήρια μηνύματα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν από τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, τον υπερεθνικιστή «μέντορα» του, ο οποίος έκανε την παραπάνω ανάρτηση στο Telegram λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο 62χρονος Αλεξάντερ Ντούγκιν υπενθυμίζεται πως έχει ταχθεί υπέρ της ενοποίησης ρωσόφωνων και άλλων εδαφών σε μια νέα αχανή ρωσική αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

«Σήμερα, φίλοι, είναι τα γενέθλια του ηγέτη του έθνους μας», ήταν το μήνυμα του ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος αυτοαποκαλείται «απλός στρατιώτης» του Ρώσου προέδρου. «Είναι μια σημαντική ημέρα για ολόκληρη την πατρίδα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δική του ανάρτηση στο Telegram.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη θριαμβευτικά στην προεδρία της Ρωσίας τον Μάρτιο. Εφόσον ολοκληρώσει τη νέα εξαετή θητεία του, θα γίνει ο μακροβιότερος Ρώσος ηγέτης εδώ και δύο αιώνες, δηλαδή από την εποχή των τσάρων.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, παρουσιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μέρος μιας μάχης αιώνων με την παρακμάζουσα Δύση, την οποία κατηγορεί ότι ταπείνωσε τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο παρεμβαίνοντας στη ζώνη επιρροής της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

Διεθνή / Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

«Είδαμε παιδιά με τραύματα από μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι, κάτι που πρέπει να συμπεράνετε ότι αποτελεί σκόπιμη κίνηση» καταγγέλλει ένας χειρουργός
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM