Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση της Χαμάς κατά του Τελ Αβίβ στον έναν χρόνο από την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου - Ήχησαν σειρήνες

Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση της Χαμάς κατά του Τελ Αβίβ - Ήχησαν σειρήνες Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Πυραυλική επίθεση κατά του Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η Χαμάς, ανήμερα του ενός χρόνου από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με αποτέλεσμα να σημάνουν σειρήνες στην πόλη και το κεντρικό Ισραήλ.

«Ο κατακλυσμός του Αλ Ακσά επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία και απείλησε την ύπαρξή του», δήλωσε ο πρώην ηγέτης της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, χρησιμοποιώντας την ονομασία που δόθηκε από τη Χαμάς στην άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς δήλωσε ότι «επρόκειτο για μία φυσιολογική απάντηση στο καθεστώς κατοχής και στα εντεινόμενα σχέδια εποικισμού (των παλαιστινιακών εδαφών), στην πολιορκία και την επίθεση κατά του Αλ Ακσά», του τεμένους στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Χάλεντ Μεσάαλ κατηγόρησε επίσης, το Ισραήλ για απειλές κατά της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, παρά τις διμερείς ειρηνευτικές συμφωνίες που έβαλαν τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις δύο αραβικές χώρες, το 1979 και το 1994 αντίστοιχα.

«Ο εχθρός θέλει όλοι στην περιοχή να είναι υποτελείς και ενεργεί με τον τρόπο αυτό και κατά χωρών με τις οποίες δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση», είπε προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «απειλεί την αραβική και εθνική ισλαμική ασφάλεια παντού».

Στη Βηρυτό, η οργάνωση Χεζμπολάχ υπόσχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης να συνεχίσει να πολεμά την επίθεση του Ισραήλ, «του καρκινώματος που πρέπει να εξαλειφθεί» μακροπρόθεσμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

Διεθνή / Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

«Κρίνεται για μια αφήγηση που προέκυψε από ψέματα» δήλωσε η Τζανίς Κομπς για τις κατηγορίες βιασμού, ασέλγειας σε ανήλικα και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο ράπερ
LIFO NEWSROOM
Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Διεθνή / Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Παρά τις επιστημονικές διαψεύσεις, οι εικασίες για το θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με τον μύθο ζει στη λίμνη Λοχ Νες επιμένουν να επανέρχονται στη διεθνή ειδησεογραφία 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ρωσος εμπορος οπλων

Διεθνή / WSJ: Ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» επέστρεψε στο διεθνές εμπόριο όπλων μετά την απελευθέρωσή του από τις ΗΠΑ

Φέρεται να προσπαθεί να μεσολαβήσει για την πώληση μικρών όπλων στους Χούτι της Υεμένης - Ελληνοαμερικανός ο δικηγόρος της που τον εκπροσώπησε στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

Διεθνή / Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

«Είδαμε παιδιά με τραύματα από μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι, κάτι που πρέπει να συμπεράνετε ότι αποτελεί σκόπιμη κίνηση» καταγγέλλει ένας χειρουργός
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ