Μητσοτάκης: Οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις κάνουν και τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες

Μητσοτάκης: Οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις κάνουν και τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ανάρτηση για τις αποκρατικοποιήσεις και πώς βελτιώνουν τα δημόσια οικονομικά και την καθημερινότητα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως την περασμένη εβδομάδα κυρώθηκε από τη Βουλή η νέα σύμβαση για την Αττική Οδό συμπληρώνοντας μία «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023, με συνολικά έσοδα υπέρ του Δημοσίου που φτάνουν τα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αν πάμε στη μεγάλη εικόνα, εκεί θα διαπιστώσουμε ότι κάθε μελετημένη κίνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία. Σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες για όλους: Η συμμετοχή επενδυτών σε λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια βελτιώνει ριζικά τις υποδομές, αναβαθμίζει τις τουριστικές μας υπηρεσίες, ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε περιοχή, προς όφελος της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Την περασμένη εβδομάδα κυρώσαμε από τη Βουλή τη νέα σύμβαση για την Αττική Οδό συμπληρώνοντας μία «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023, με συνολικά έσοδα υπέρ του δημοσίου που φτάνουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να αναδείξω ότι τελικά οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις λειτουργούν όχι μόνο προς όφελος των δημόσιων οικονομικών, αλλά κάνουν και τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες! 

Και αυτό γιατί σημαίνουν χαμηλότερες χρεώσεις: Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό καταλαβαίνουν ήδη τη διαφορά. Από την Κυριακή καταβάλλουν διόδια 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ, ενώ τα ΙΧ που μεταφέρουν συμπολίτες μας με αναπηρία, όπως και τα βανάκια για ΑΜΕΑ, απαλλάσσονται από κάθε πληρωμή.

Σημαίνουν χαμηλότερο χρέος και υψηλότερα φορολογικά έσοδα: Με τη νέα σύμβαση το δημόσιο εισέπραξε το ποσό ρεκόρ των 3,27 δισεκατομμυρίων, που μειώνει αυτόματα το δημόσιο χρέος κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, ενώ κάθε χρόνο θα λαμβάνει μέρος των εσόδων του παραχωρησιούχου.

Αν πάμε όμως και στη μεγάλη εικόνα, και εκεί θα διαπιστώσουμε ότι κάθε μελετημένη κίνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία.

Σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες για όλους: Η συμμετοχή επενδυτών σε λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια βελτιώνει ριζικά τις υποδομές, αναβαθμίζει τις τουριστικές μας υπηρεσίες, ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε περιοχή, προς όφελος της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών.

Σημαίνει αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό: Οι μεταρρυθμιστικές μας πρωτοβουλίες στον τραπεζικό τομέα φέρνουν νέα κεφάλαια και επενδυτές, πιστοποιούν την αναβάθμιση της οικονομίας μας και υλοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων φορολογουμένων, που πλήρωσαν ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν τυχοδιωκτισμούς και πειράματα.

Συνολικά, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που υλοποιούμε, προτάσσει τον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα. Φέρνει καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες, περισσότερες επενδύσεις, αξιόπιστες υποδομές ιδίως στην περιφέρεια, και λιγότερα βάρη για τις επόμενες γενιές μέσα από τη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM