ΤΩΡΑ

Η Ιαπωνία δημοσίευσε «πειραγμένη» φωτογραφία για να φαίνονται κομψοί οι υπουργοί

Η Ιαπωνία δημοσίευσε «πειραγμένη» φωτογραφία για να φαίνονται κομψοί οι υπουργοί Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραδέχτηκε ότι η επίσημη φωτογραφία του νέου της υπουργικού συμβουλίου, παραποιήθηκε για να κάνει τα μέλη να φαίνονται λιγότερο απεριποίητα μετά τις διαδικτυακές εικασίες ότι είχε υποστεί επεξεργασία.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τοπικά μέσα έδειχναν τον νέο πρωθυπουργό, Σιγκέρου Ισίμπα και τον υπουργό Άμυνας να έχουν μερικές ατέλειες στα κοστούμια τους. Όμως στην επίσημη φωτογραφία που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού την Πέμπτη, οι ατέλειες αυτές είχαν εξαφανιστεί.

Συγκεκριμένα, στις αυθεντικές φωτογραφίες φαίνονταν τα πουκάμισα κάτω από τα σακάκια, δίνοντας την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ήταν κάπως ατημέλητοι.

Μετά από αρκετή διαδικτυακή κοροϊδία, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα είπε ότι «έγινε μικρή επεξεργασία» στην εικόνα.

Η Ιαπωνία δημοσίευσε «πειραγμένη» φωτογραφία για να φαίνονται κομψοί οι υπουργοί Facebook Twitter

Ο εκπρόσωπος Yoshimasa Hayashi είπε στους δημοσιογράφους ότι η εικόνα είχε παραποιηθεί καθώς οι ομαδικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού «θα διατηρηθούν για πάντα ως αναμνηστικές».

Πρόσθεσε ότι «συνήθως γίνεται μικρή επεξεργασία σε αυτές τις φωτογραφίες».

Τα σχόλιά του έρχονται μετά από καταιγισμό κοροϊδίας στα social media.

«Αυτό είναι πιο αποτρόπαιο από μια ομαδική εικόνα κάποιου είδους κλαμπ ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μια ιαματική πηγή. Είναι εντελώς ντροπιαστικό», έγραψε ένας χρήστης στο X.

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι ήταν σαφές ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου φορούσαν κοστούμια σε λάθος μέγεθος. Άλλοι χρήστες αναφέρουν το παντελόνι τους - πως είχε «κακή εφαρμογή», ​​σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Πέμπτη μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία δημοσίευσε «πειραγμένη» φωτογραφία για να φαίνονται κομψοί οι υπουργοί Facebook Twitter

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Ishiba, 67 ετών, αντικατέστησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Fumio Kishida, στη θέση του επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας. Διορίστηκε επίσημα στο ρόλο του πρωθυπουργού την Τρίτη.

Ο Ishiba έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για πρόωρες εκλογές στις 27 Οκτωβρίου. «Είναι σημαντικό για τη νέα διοίκηση να κριθεί από τον κόσμο το συντομότερο δυνατό», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, σύμφωνα με το Reuters.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Viv Anderson: Το ιστορικό ντεμπούτο του πρώτου μαύρου παίκτη της Αγγλίας και η ανεξίτηλη μάχη του με τον ρατσισμό

Διεθνή / Viv Anderson: Πώς νίκησε τον ρατσισμό ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία - Του πετούσαν μπανάνες από τις κερκίδες

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός εκείνη την εποχή», λέει στο CNN Sport - Το ποδόσφαιρο «έχει ακόμη πολλά να μάθει» για τη διαφορετικότητα και την ανοχή, λέει ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

Διεθνή / Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

«Κρίνεται για μια αφήγηση που προέκυψε από ψέματα» δήλωσε η Τζανίς Κομπς για τις κατηγορίες βιασμού, ασέλγειας σε ανήλικα και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο ράπερ
LIFO NEWSROOM
Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Διεθνή / Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Παρά τις επιστημονικές διαψεύσεις, οι εικασίες για το θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με τον μύθο ζει στη λίμνη Λοχ Νες επιμένουν να επανέρχονται στη διεθνή ειδησεογραφία 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ