Μπάιντεν, Χάρις μίλησαν με Νετανιάχου για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν

Νετανιάχου, Μπάιντεν, Χάρις συνομίλησαν τηλεφωνικά για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν Facebook Twitter
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι σύμβουλοί του έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν στις 9 Οκτωβρίου 2024 / φωτ.: Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως έγινε γνωστό, η τηλεφωνική συνομιλία, Νετανιάχου, Μπάιντεν, Χάρις και των επιτελείων τους διήρκεσε γύρω στα 50 λεπτά. Όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, στο τραπέζι των συνομιλιών του Νετανιάχου βρίσκονται ακόμα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και στελέχη ντυμένα με στρατιωτικά, πράγμα που αποτυπώνει το εύρος των συνομιλιών και το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για μία απλή συνομιλία επικεφαλής κρατών.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, το περιεχόμενο της οποίας θα δώσει στη δημοσιότητα αργότερα η Ουάσινγκτον, αναμενόταν με ανυπομονησία, καθώς Μπάιντεν και Νετανιάχου δεν είχαν συνομιλήσει για επτά εβδομάδες.

Η επικοινωνία έγινε, ενώ το Ισραήλ προετοιμάζει μια απάντηση στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ιράν.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό του να αναβάλει την επίσκεψη. Ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η αμερικανική κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel, Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Διεθνή / Πώς το Καμερούν προσπαθεί να πείσει ότι ο πρόεδρός του δεν έχει πεθάνει

Η απουσία του Μπιά από δημόσιες εμφανίσεις, και ιδιαίτερα η ακύρωση της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας στο Παρίσι, είχε τροφοδοτήσει φήμες για σοβαρή ασθένεια ή ακόμα και θάνατο
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιώτες απειλούν Νετανιάχου: Ή συμφωνείς σε εκεχειρία ή σταματάμε να πολεμάμε

«Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αμέσως πορεία και δεν εργαστεί για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για να φέρει τους ομήρους στο σπίτι, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε», λένε οι Ισραηλινοί στρατιώτες
LIFO NEWSROOM