Τυφώνας Μίλτον: Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της - Τουλάχιστον 9 νεκροί, τρια εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας Μίλτον μετρά τις πληγές του: Τέσσερις νεκρούς, εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα και πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτ. / YouTube / Sky News
0

Ο τυφώνας Μίλτον εισήλθε στον Ατλαντικό Ωκεανό την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου και διέσχισε τη Φλόριντα, αφήνοντας απόκοσμες εικόνες για να μεταδώσουν τα media, με το πρώτο φως της μέρας.

Μέχρι τώρα, ο απολογισμός του Μίλτον δεν αποκλίνει και πολύ από τα καταστροφικά σενάρια που προανήγγειλαν λίγες ώρες πριν, οι αρχές. Μετρά νεκρούς, μεγάλες καταστροφές και απειλεί πολλές περιοχές με πλημμύρες, κάτι το οποίο απασχολούσε εξ' αρχής την πολιτεία και οδήγησε στην προσπάθεια εκκένωσής της.

Οι ανεμοστρόβιλοι του τυφώνα Μίλτον άφησαν στο πέρασμά τους, τουλάχιστον 9 νεκρούς, όπως μετέφερε το NBC λίγο πριν τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και λίγο πριν τις 12 στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα που περισσότερα από τρία εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα. Παράλληλα, ο κυβερνήτης Ron DeSantis προειδοποίησε ότι αναμένονται περισσότερες πλημμύρες μέσα στις επόμενες ημέρες, αιφνίδιες και πιθανότατα, καταστροφικές.

Οι δρόμοι σε πολλές περιοχές θυμίζουν ωκεανό με τις μετακινήσεις που κρίνονται αναγκαίες, όπως η διάσωση εγκλωβισμένων, να πραγματοποιούνται με βάρκες.

Λόγω της υψηλής παλίρροιας, της στάθμης πολλών ποταμών που ανέβηκε απότομα με αποτέλεσμα την υπερχείλισή τους αλλά και του τεράστιου όγκου από το νερό της βροχής, εξακολουθούν να είναι πιθανές μεγάλες αστικές πλημμύρες, εν αναμονή περισσότερων βροχοπτώσεων στην κεντρική και βόρεια Φλόριντα.

Οι άνεμοι υψηλής ταχύτητας - κατά τόπους με ισχύ τυφώνα - εξακολουθούν επίσης να πλήττουν την ανατολική Φλόριντα. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή, ορμητικών κυμάτων, από την ανατολική-κεντρική μεριά μέχρι την Τζόρτζια και σε μικρότερο βαθμό, τη Νότια Καρολίνα.

Ο Μίλτον πέρασε από την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, ξηλώνοντας τη στέγη του θολωτού σταδίου. Πρόκειται για το στάδιο πολλαπλών χρήσεων Tropicana Field, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα και είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις.

Λίγο μετά τις 11:45 στη Φλόριντα σήμερα, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων εξέδωσε νέα ενημέρωση για τον Μίλτον.

Σε μια σύντομη περίληψη, προειδοποιούν ότι: Το κύμα καταιγίδας παραμένει στην ανατολική ακτή της πολιτείας - από το Sebastian Inlet έως το Altamaha Sound, που βρίσκεται βορειότερα στην Τζόρτζια. Υπάρχει επίσης προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα - με ταχύτητες ανέμων μεταξύ 62-117 χλμ την ώρα - από το Sebastian Inlet της Φλόριντα προς βορρά έως την Edisto Beach της Νότιας Καρολίνας και τις βορειοδυτικές Μπαχάμες, συμπεριλαμβανομένου του Grand Bahama Island και των Abacos.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κόλαση των οικιακών βοηθών στον Λίβανο: «Άρχισαν οι βομβαρδισμοί, με κλείδωσαν μέσα και έφυγαν»

Διεθνή / Η κόλαση των οικιακών βοηθών στον Λίβανο: «Άρχισαν οι βομβαρδισμοί, με κλείδωσαν μέσα και έφυγαν»

«Όταν επέστρεψαν, με έδιωξαν» καταγγέλλει 24χρονη - Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες παρόμοια περιστατικά, με θύματα κυρίως γυναίκες από την Αφρική και την Ασία
LIFO NEWSROOM
Το παρασκήνιο πίσω από τη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χημειοθεραπεία - Δεν ήταν προγραμματισμένη

Διεθνή / Το παρασκήνιο πίσω από τη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χημειοθεραπεία - Δεν ήταν προγραμματισμένη

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επισκέφθηκε μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το Σάουθπορτ για να συναντήσουν τις οικογένειες των τριών κοριτσιών, που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση με μαχαίρι τον Ιούλιο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Πορτογαλία θέλει να γίνει φορολογικός παράδεισος για τους νέους έως 35 ετών

Διεθνή / Το σχέδιο της Πορτογαλίας να γίνει φορολογικός παράδεισος για νέους έως 35 ετών

Ποια είναι τα κίνητρα - Τι φοροαπαλλαγές προβλέπονται - Η Πορτογαλία θέλει ν' αντιστρέψει το brain drain μέσω ενός πρωτοφανούς φορολογικού σχεδίου στην παγκόσμια δημοσιονομική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / «Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Οι «ναύαρχοι της πολυθρόνας» να σταματήσουν να μιλούν για το ναυάγιο του Manawanui, ζήτησε η υπουργός Άμυνας - Επιθέσεις κατά ενστόλων γυναικών μετά το ναυάγιο
LIFO NEWSROOM