Πόσα βίντεο χρειάζονται για να εθιστείτε στο TikTok- Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Πόσα βίντεο χρειάζονται για να εθιστείτε στο TikTok- Τι αποκαλύπτουν έγγραφα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Εσωτερικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, δείχνουν ότι η TikTok έδινε προτεραιότητα στη δημόσια εικόνα της αντί να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές για την ψυχική υγεία των εφήβων. Η πλατφόρμα, που βρίσκεται στο επίκεντρο μηνύσεων από 14 γενικούς εισαγγελείς των ΗΠΑ, κατηγορείται ότι προώθησε έναν εθιστικό αλγόριθμο, βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της TikTok, οι χρήστες μπορούσαν να εθιστούν μετά την παρακολούθηση μόλις 260 βίντεο, κάτι που συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, όπως απώλεια μνήμης και αυξημένο άγχος. Παρά τις ενδείξεις, μέτρα όπως τα όρια χρόνου χρήσης δεν είχαν σημαντική επίδραση, μειώνοντας τη χρήση κατά μόλις 1,5 λεπτό.

Η πλατφόρμα φέρεται επίσης να προωθούσε πιο ελκυστικούς χρήστες στον αλγόριθμο «For You», ενώ αγνόησε προτάσεις για εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση φίλτρων ομορφιάς. Επιπλέον, οι χρήστες εκτίθεντο συχνά σε περιεχόμενο που σχετιζόταν με αυτοκτονικές σκέψεις και διατροφικές διαταραχές.

Η TikTok απάντησε ότι τα έγγραφα «παρουσιάζουν παρωχημένες πληροφορίες» και τόνισε ότι έχει εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας, όπως χρονικά όρια για ανήλικους και αυξημένη ιδιωτικότητα για χρήστες κάτω των 16 ετών.

Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από παρόμοιες κατηγορίες κατά της Meta, οι οποίες εστιάζουν επίσης στον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών.

Με πληροφορίες από CNN, NPR, Mashable

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Γιώργος Λιάγκας απολογήθηκε για το ρεπορτάζ σχετικά με τον Τζορτζ Μπάλντοκ

It's Viral / «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Λιάγκας απολογήθηκε για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

Μετά τις αντιδράσεις εναντίον του για το χυδαίο ρεπορτάζ σχετικά με την ανάλυση των χώρων και των τετραγωνικών της κατοικίας όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM