ΣΥΡΙΖΑ: «Μπλόκαραν τη δημοκρατία»- Οι αντιδράσεις πολιτικών για την «καρατόμηση» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπλόκαραν την δημοκρατία»- Οι αντιδράσεις πολιτικών για την «καρατόμηση» Κασσελάκη Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αντιδράσεις. Οι επικριτές του αποκλεισμού μιλούν για μια αντιδημοκρατική απόφαση, η οποία, όπως αναφέρουν, πλήττει την ουσία της αριστερής παράδοσης.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγο, εγκρίθηκε η πρόταση για ονομαστικό αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, με 138 ψήφους υπέρ.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την έντονη κριτική του για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν τον εκτιμά προσωπικά. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για αντιδημοκρατική στάση, υποστηρίζοντας ότι η κομματική πλειοψηφία που υφίσταται πριν ακόμη ο κ. Κασσελάκης εκλεγεί, τον αποκλείει γιατί γνωρίζουν ότι θα τους νικούσε σε ανοικτές εκλογές.
Ένταση επικράτησε έξω από το χώρο της συνεδρίασης, όπου υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές. Ανάμεσα στις φωνές διαμαρτυρίας, μια υποστηρίκτρια του Κασσελάκη ακούστηκε να φωνάζει: «Ντροπή σας, το ξεφτιλίσατε», ενώ ένα μέλος της άλλης πλευράς της απάντησε: «Συνεδρίασε το όργανο, φύγε από εδώ».

Ορισμένοι από τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους, φωνάζοντας: «Χωρίς εμάς τι θα ήσασταν εσείς; Είναι ντροπή σας. Ντροπή για την Αριστερά, είστε η ντροπή της Αριστεράς», ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω η χούντα της Αριστεράς».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Κατέστησαν τον Κασσελάκη συμπαθή»

Σε σκληρό ύφος, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως «Φαρισαίους» και «Υποκριτές», σημειώνοντας ότι με τις ενέργειές τους κατέστησαν τον κ. Κασσελάκη συμπαθή στην κοινή γνώμη, ενώ παράλληλα, αποξένωσαν το κόμμα από την κοινωνία. Τόνισε επίσης ότι η νοοτροπία του «Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού», η οποία συνδέεται με τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό, είναι ακόμα βαθιά ριζωμένη στη νοοτροπία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε την ανάρτησή του αναφερόμενος στο 2015, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα απέφυγε από τύχη τις επιπτώσεις αυτής της νοοτροπίας, χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν επέτρεψε να επιβληθούν οι πρακτικές αυτές στον ελληνικό λαό.

Η ανάρτησή του:

«Η άποψη μου για τον @skasselakis είναι γνωστή, δεν τον εκτιμώ ούτε καν λίγο. Άλλο όμως αυτό και άλλο ο αντιδημοκρατικός τρόπος αποκλεισμού του. Μία κομματική πλειοψηφία υφισταμένη πριν καν αυτός εκλεγεί για πρώτη φορά, τον αποκλείει διότι στην πραγματικότητα ξέρουν ότι σε ανοικτές εκλογές, θα τους κέρδιζε. Αυτοί οι άνθρωποι, με αυτή τη νοοτροπία, μιλούν τόσα χρόνια για Δημοκρατία κλπ Φαρισαίοι, Υποκριτές!

Κατέστησαν τον κ. Κασσελάκη συμπαθή στην Κοινή Γνώμη και τον @syriza_gr ένα πολιτικό απολίθωμα ξεκομμένο από την Κοινωνία. Ο «Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός» δηλ ο Ολοκληρωτισμός του Κομμουνισμού, που έμαθαν όλοι αυτοί εκεί από νεαρά ηλικία εξακολουθεί να είναι βαθειά ριζωμένος μέσα τους. Όπως καταλαβαίνετε από Τύχη γλιτώσαμε το 2015 και από την «Αγία» ΕΕ που δεν τους άφησε αυτή τους την νοοτροπία, να την ασκήσουν και πάνω στο σύνολο του Ελληνικού Λαού».

Καρανίκας: Μια ολιγαρχία

Με σφοδρή ανάρτησή του σχολίασε ο Νίκος Καρανίκας τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως αντιδημοκρατική και καταγγέλλοντας την ηγεσία του κόμματος για πρακτικές ολιγαρχίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανίκας έκανε λόγο για "μπλοκάρισμα της δημοκρατίας", υποστηρίζοντας πως οι βαρώνοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετέτρεψαν την Κεντρική Επιτροπή σε "όργανο άνευ ουσίας", το οποίο λειτουργεί αντιδημοκρατικά. Στην ανάρτησή του αναφέρει πως η ηγεσία φοβάται τη δημοκρατική αναμέτρηση με τον κ. Κασσελάκη, καθώς γνωρίζει πως έχασε μια φορά και κινδυνεύει να χάσει ξανά.

Ο κ. Καρανίκας εξαπέλυσε δριμεία κριτική, λέγοντας πως οι πρακτικές αυτές δεν ανήκουν στην αριστερά και κατηγορώντας τους υπεύθυνους ως "καταχραστές της ιστορίας" του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αριστερά να ντρέπεται για τις επιλογές της, καταλήγοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί "καταισχύνη ολιγαρχών".

Η ανάρτησή του: 

«Αποκλεισμός ανθρώπου. Μπλόκαραν την δημοκρατία. Δεν είναι αριστερά. Απλά και αντιδημοκρατικά. Όπως τους ταιριάζει. Κατάφεραν οι βαρώνοι του Συριζα ΠΣ να μετατρέψουν την ΚΕ σε ένα όργανο άνευ ουσίας, ένα αντιδημοκρατικό όργανο.

Μια ολιγαρχία. Κάτι σε βούρκο το πάνε αφού ψάχνουν τρόπο να ταυτιστεί το όργανο και η αριστερά με τον εαυτό τους. Φοβούνται την δημοκρατική αναμέτρηση με τον σύντροφο Κασσελακη γιατί έχασαν μια φορά και θα χάσουν και την επόμενη φορά. Το ξέρουν ότι είναι ανίκανοι και παρωχημένοι.

Μπλόκαραν την δημοκρατία. Ούτε η ΝΔ δεν έπραξε έτσι. Δεν είναι αριστεροί ούτε αριστερές. Αυτά είναι πρακτικές μιας πολιτικής των βαρόνων και ειναι προφανες ότι επρόκειτο για καταχραστές της ιστορίας. Είναι ανάξιοι της αριστερής ιστορίας. Ξεκάθαρο. Πρώτα κούρασαν τον κόσμο και τώρα έκαναν την αριστερά να ντρέπεται.καταισχύνη ολιγαρχών».

Φάμελλος: Δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές

Για σημαντική απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην δήλωσή του ανέφερε ακόμη ότι «ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσομε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη ότι «έγινε ένα ακόμη συνθετικό βήμα» ενώ στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

Σπίρτζης: Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη σημερινή απόφαση

Ερωτηθείς για το αν χρειαζόταν η απόλυτη πλειοψηφία του οργάνου, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε «όχι, γιατί το πώς γίνεται η ψηφοφορία περιγράφεται στο καταστατικό του κόμματος».

Το συνέδριο δεν μπορεί να ακυρώσει την απόφαση γιατί η προθεσμία ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου και μετά την απόφαση που ελήφθη σήμερα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Η απόφαση είναι δικαίωση όσων δεν ανέχθηκαν συμπεριφορές θέσεις και αξίες που είναι έξω από τον κόσμο της Αριστεράς.

Έλενα Ακρίτα: Η ΚΕ αποφάσισε να είναι υποψήφιος ο Γκλέτσος και όχι ο Κασσελάκης

Η ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις εντός του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής - Τι λένε κύκλοι της ΝΔ

Πολιτική / Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής - «Ψάχνει μικροκομματικά οφέλη» απαντά η ΝΔ

«Αν ο κ. Μησοτάκης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης» δήλωσε ο Νίκος Παππάς
LIFO NEWSROOM
Συνεργασία με αφρικανικούς συλλόγους για ανάδειξη νέων αθλητών συμφώνησαν Μητσοτάκης και Τσέφεριν

Πολιτική / Συνεργασία με αφρικανικούς συλλόγους για ανάδειξη νέων αθλητών συμφώνησαν Μητσοτάκης και Τσέφεριν

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA, ήταν και ο πρόεδρος της CAF Πατρίς Μοτσέπε, ο πρόεδρος της ECA Nάσερ Αλ Κελαϊφί και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης
LIFO NEWSROOM