Παρελθόν αποτελεί ο πρωθυπουργός της Συρίας

Παρελθόν αποτελεί ο πρωθυπουργός της Συρίας Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Συρία, Ριγιάντ Χιτζάμπ, αυτομόλησε στην Ιορδανία σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Μοχάμεντ Ότρι.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε την «γενοκτονία» που όπως είπε διαπράττει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πρόσθεσε ότι προσχωρεί στην «επανάσταση» εναντίον του.

Ο εκπρόσωπος μετέφερε την ανακοίνωση το Χιτζάμπ μέσω του αλ Τζαζίρα και αναφέρει: «Ανακοινώνω σήμερα την αυτομόλησή μου από το δολοφονικό και τρομοκρατικό καθεστώς και ανακοινώνω ότι εντάσσομαι στις τάξεις της επανάστασης για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ανακοινώνω ότι από σήμερα είμαι ένας στρατιώτης σε αυτή την ευλογημένη επανάσταση».

Ο Μοχάμεντ Ότρι ανέφερε πως ο Χιτζάμπ πήρε την απόφαση να αυτομολήσει λόγω των «εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας» στη Συρία, μιλώντας στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ απευθείας από το Αμάν.

Νωρίτερα, μια κυβερνητική πηγή της Ιορδανίας η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί είχε ανακοινώσει πως «ο Χιτζάμπ βρίσκεται στην Ιορδανία με την οικογένειά του».

Ταυτόχρονα, η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι διόρισε τον ως τώρα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Όμαρ Γαλαουάντζι επικεφαλής μιας προσωρινής υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, που ανέφερε πως «παύθηκε» ο πρωθυπουργός Χιτζάμπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM