Γονικός έλεγχος σε κινητά: Έτοιμη η πλατφόρμα - Πώς θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες και λέξεις κλειδιά

Γονικός έλεγχος σε κινητά: Έτοιμη η πλατφόρμα - Πώς θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες και λέξεις κλειδιά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Η πλατφόρμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο οι γονείς να μπορούν με εύκολο τρόπο να ενεργοποιήσουν ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου που υπάρχουν ήδη στα κινητά των παιδιών τους, έρχεται άμεσα το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα που θα παρέχει οδηγίες στους γονείς για εργαλεία και ρυθμίσεις parental control στα κινητά που χρησιμοποιούν οι ανήλικοι, είναι έτοιμη και μένει να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι γονείς να έχουν καλύτερο έλεγχο του κινητού των παιδιών, όπως πόσες ώρες το χρησιμοποιούν, τι περιεχόμενο βλέπουν, αλλά και τι πρέπει να βλέπουν.

«Υπάρχει ο γονικός έλεγχος, το parental control όπως αναφέρεται σε αρκετές συσκευές και ακριβώς αυτές τις οδηγίες πλέον θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε για να μπορεί ο κάθε γονιός που θέλει να τις εφαρμόσει στα κινητά των παιδιών, προκειμένου να υπάρχει μεν χρήση, να υπάρχει χρήση για λόγους ασφάλειας, για να μπορούμε να βρούμε το παιδί μας για να μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό του ως εργαλείο, γιατί τέτοιο πρέπει να είναι» επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου.

Μεταξύ άλλων, ο γονιός θα μπορεί να μπλοκάρει τις σελίδες αλλά και λέξεις κλειδιά ή βίντεο ή περιεχόμενο που θα αναζητήσει, περνώντας κατόπιν συμφωνίας με το παιδί στο κινητό του, τις ρυθμίσεις του γονικού ελέγχου. Ακόμα θα μπορεί να ελέγξει αν έχει υπερβεί τους χρόνους ή αν δοκίμασε το παιδί να μπει σε ένα περιεχόμενο το οποίο σύμφωνα με τον γονιό του, δεν είναι συμβατό με την ηλικία του παιδιού.

Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου είπε «πρέπει να πάμε σε μια λογική ότι ναι, καταλαβαίνω ότι το χρησιμοποιείς είναι εργαλείο ένα κινητό, είναι εργαλείο επικοινωνίας σε κάποιο βαθμό, ενημέρωσης, είναι εργαλείο αναζήτησης πραγμάτων. Αλλά θα πρέπει αυτό να γίνεται λελογισμένα. (…) Εφόσον έχει πρόσβαση στο κινητό του παιδιού του και έχει συμφωνήσει με το παιδί του ότι θα τα εγκαταστήσει αυτά τα φίλτρα, μετά μπορεί πλέον να έχει έλεγχο όχι στο τι λέει το παιδί του ή με ποιον μιλάει, αλλά τουλάχιστον στο αν έχει υπερβεί τους χρόνους ή αν δοκίμασε το παιδί να μπει σε ένα περιεχόμενο το οποίο σύμφωνα με τον γονιό του, δεν είναι συμβατό με την ηλικία του παιδιού».

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτής στον προαστιακό πιάστηκε να παίρνει χρήματα από επιβάτες - Τι λέει η Hellenic Train

Ελλάδα / Ελεγκτής στον προαστιακό πιάστηκε να παίρνει χρήματα από επιβάτες - Τι λέει η Hellenic Train

Η Hellenic Train, με επίσημη ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε το περιστατικό «ανεπίτρεπτο» και ανέφερε πως ο ελεγκτής τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία
LIFO NEWSROOM