O Γιαχία Σινουάρ «εξουδετερώθηκε», λέει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ

O Γιαχία Σινουάρ «εξουδετερώθηκε», λέει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Facebook Twitter
Γιαχία Σινουάρ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, αναφέρθηκε στον Γιαχία Σινουάρ ως «εξουδετερωμένο» σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την έλλειψη επίσημης επιβεβαίωσης.

«Χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (σ.σ., πολλοί ρώτησαν γιατί είμαστε ακόμη στη Γάζα» μετά από ένα χρόνο μαχών, έγραψε στην ανάρτηση, προσθέτοντας ότι «σήμερα πήραν την απάντηση».

Ενώ οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα αν σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, κάποιοι στο Ισραήλ ήδη πανηγυρίζουν. Μια οργάνωση οικογενειών των ομήρων επαίνεσε τις ισραηλινές δυνάμεις για την «εξουδετέρωση του Σινουάρ, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της χειρότερης σφαγής που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα μας», αλλά εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό στους ομήρους που βρίσκονται ακόμη στον θύλακα.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε στο Χ ότι η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ θα πρέπει να πιέσει σκληρά για μια «συνολική» συμφωνία για την επιστροφή των αιχμαλώτων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς και άλλες ομάδες. Σε δήλωσή του στο Χ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να «εκμεταλλευτεί την ευκαιρία» της πιθανής δολοφονίας του Σινουάρ. 

Ο Λαπίντ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει επίσης «να προσφέρει χρηματικές αμοιβές και ασφαλή διέλευση σε όποιον φέρει (σ.σ. τους αιχμαλώτους) στις δυνάμεις μας». Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που θα έβλεπε την επιστροφή των αιχμαλώτων έχουν βαλτώσει εδώ και μήνες.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, πραγματοποιεί αυτή την ώρα ενημέρωση για θέματα ασφαλείας με μέλη του ισραηλινού στρατού που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα. Η ενημέρωση γίνεται καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να ερευνά αν ο Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης ρουτίνας στη Γάζα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Διεθνή / Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12, ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός
LIFO NEWSROOM