Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό μετά την εκτόξευση drone με στόχο το σπίτι του Νετανιάχου

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό μετά την εκτόξευση drone με στόχο το σπίτι του Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτ.: Χ/guyelster
0

Τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού, σε λιγότερο από μία ώρα αφότου ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης. 

Πλάνα δείχνουν σύννεφα μαύρου και γκρι καπνού να υψώνονται πάνω από την περιοχή. 

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τμήματα της νότιας Βηρυτού. «Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νότιου προαστίου (σ.σ της Νταχίγιε που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ), ειδικά εκείνους στη... γειτονιά Haret Hreik: Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων ο IDF θα επιχειρήσει στο εγγύς μέλλον», έγραψε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Χ. 

Οι νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό έρχονται μετά την εκτόξευση drone με στόχο την κατοικία του Iσραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας.

Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, ισραηλινοί τραυματιοφορείς δήλωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από θραύσματα κατά τη διάρκεια του πρωινού βομβαρδισμού πυραύλων από τον Λίβανο προς τις πόλεις Χάιφα και Άκρη. Ένας άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ναχαρίγια, σύμφωνα με τη Magen David Adom, την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ.

ΗΧεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, αφότου νωρίτερα βομβάρδισε την περιοχή της Χάιφας. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 115 βλήματα εκτοξεύτηκαν σήμερα από τον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί πως θα απαντήσει στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς -Γιαχία Σινουάρ- στη Γάζα, ξεκινώντας μια νέα και κλιμακούμενη φάση στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ. Η στόχευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ιδιωτική κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να ταιριάζει στην προαναγγελθείσα απάντηση της λιβανέζικης οργάνωσης. Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι ήταν υπεύθυνη, αλλά φαίνεται απίθανο να αναλάβει κάποιος άλλος την ευθύνη.

Ο Νετανιάχου δεν βρισκόταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα επιλέξουν να πλαισιώσουν το περιστατικό. Θα μπορούσαν να το περιγράψουν ως μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας και να δείξουν με το δάχτυλο το Ιράν, το οποίο είναι ο σημαντικότερος χορηγός της Χεζμπολάχ. Αυτό ενδεχομένως να άλλαζε το μέγεθος της απάντησης του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που εκτόξευσε το Ιράν την 1η Οκτωβρίου. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

mohament-al-fayed

Διεθνή / Αλ Φαγέντ: Μόλις 2 από τις 21 κατηγορίες για βιασμούς έφθασαν στην εισαγγελία, όσο ήταν ζωντανός

Ερωτήματα για τον ρόλο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη Βρετανία, καθώς συνολικά 21 γυναίκες είχαν υποβάλλει καταγγελίες εναντίον του Αλ Φαγέντ όσο ήταν στη ζωή
LIFO NEWSROOM
Ο Λίαμ Πέιν πιθανότατα προμηθεύτηκε ναρκωτικά από υπάλληλο του ξενοδοχείου πριν την πτώση του

Διεθνή / «Ο Λίαμ Πέιν πιθανότατα προμηθεύτηκε ναρκωτικά από υπάλληλο του ξενοδοχείου πριν την πτώση του»

Οι αρχές προβληματίζονται για όσα προηγήθηκαν του θανάτου του - Ο 31χρονος είχε μεθύσει και ενοχλούσε με τη συμπεριφορά του πελάτες του ξενοδοχείου, λένε μάρτυρες
LIFO NEWSROOM
Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Διεθνή / Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάλληλοι που δεν είχαν συμμορφωθεί με την υπάρχουσα πολιτική των τριών ημερών ενημερώθηκαν ότι «παραιτούνται εθελοντικά» και αποκλείστηκαν από τα συστήματα της εταιρείας
LIFO NEWSROOM