Βιασμός ανήλικης στη Λέσβο: Η 13χρονη κατονόμασε ακόμα δύο δράστες σε νέα κατάθεσή της

Βιασμός ανήλικης στη Λέσβο: Η 13χρονη κατονόμασε ακόμα δύο δράστες σε νέα κατάθεσή της Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον κατ' επανάληψη βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού στη Λέσβο, που θυμίζουν τη δυσώδη υπόθεση συστηματικού βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Ακόμα δύο άνδρες μπαίνουν στο «κάδρο» των ερευνών για την υπόθεση βιασμός της 13χρονης στη Λέσβο, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης στις αστυνομικές αρχές. Συγκεκριμένα, η 13χρονη αποκάλυψε παρουσία παιδοψυχολόγου πως ένας τρίτος άνδρας -κατά πληροφορίες πρόκειται για 25χρονο στρατιωτικό- τη βίασε, ενώ ένας τέταρτος -περίπου 60 ετών- της έκανε «ερωτικές προτάσεις».

«Είναι κατηγορούμενος για τα ίδια ακριβώς θέματα τα οποία κατηγορούνται και οι δύο πρώτοι. Δηλαδή ότι και εκείνος συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της με τη συναίνεσή της, για ένα κορίτσι που είναι αυτής της ηλικίας δεν μπορούμε να συζητάμε για συναίνεση», είπε σε δηλώσεις του ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης.

Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά το ενδεχόμενο μαστροπείας, δηλαδή αν υπάρχει άτομο που εξωθούσε στην πορνεία την 13χρονη έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, όπως επίσης και την πιθανότητα κάποιοι να γνώριζαν για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης και να σιωπούσαν. 

Το χρονικό της υπόθεσης βιασμού της 13χρονης στη Λέσβο

Το κορίτσι προσήλθε στις αρχές για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο (12/10), συνοδευόμενο από τους γονείς του, για να καταγγείλει τον βιασμό της από δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 21 ετών.

Σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία, οι δύο αρχικά καταγγελθέντες φέρονται να πίεσαν την 13χρονη να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο για να πάνε μια βόλτα και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου διαπράχθηκε ο βιασμός - ενώ μαγνητοσκόπησαν τις πράξεις τους, αναρτώντας τις στα social media. Οι δύο άνδρες φέρονται μάλιστα να εκβίαζαν το θύμα με το υλικό αυτό, οπότε ενημέρωσε τους γονείς της στις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 12 του μήνα, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Φέρεται δε, να έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας, την Πέμπτη και νοσηλεύτηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, γεγονός που πυροδότησε και τις αποκαλύψεις της.

Οι πρώτοι δύο άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης η οποία διερευνά την υπόθεση, και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ζήτησε από τους αστυνομικούς την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των δύο νεαρών, όπως επίσης τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων. Οι αστυνομικές αρχές έχουν κατασχέσει τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ανάλυσή τους. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Ελλάδα / Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι παράνομες χρεώσεις με κακόβουλη χρήση του ΑΜΚΑ είναι δυνατόν να διαγραφούν από το μητρώο του ασφαλισμένου, με σκοπό να έχει ξανά πρόσβαση στις παροχές που δικαιούται
LIFO NEWSROOM