Ο θάνατος του Λίαμ Πέιν επαναφέρει τον προβληματισμό: Η φήμη στην εφηβεία είναι καταδίκη;

Ο θάνατος του Λίαμ Πέιν επαναφέρει ερωτήματα για το αν η φήμη στην εφηβεία είναι καταδίκη Facebook Twitter
0

Ο θάνατος του Λίαμ Πέιν και οι αποκαλύψεις σχετικά με την ψυχική του υγεία, επαναφέρουν στο προσκήνιο, την ιστορία κι άλλων παιδιών - σταρ, που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τη μεγάλη φήμη που απέκτησαν στην εφηβεία τους.

Όπως η Αμάντα Μπάινς, ή τα αδέλφια, Κόουλ και Ντίλαν Σπράους, έτσι και ο πρώην τραγουδιστής των One Direction, δυσκολεύτηκε να έλθει σε ισορροπία, όταν ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα pop idols της γενιάς του.

Οι αρχές μιλούν για χρήση ναρκωτικών και υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο 31χρονος, είχε ενοχλητική και αλλόκοτη συμπεριφορά για τους υπόλοιπους πελάτες το ξενοδοχείου, που έμεινε την τελευταία ημέρα της ζωής του, πριν πέσει από τον τρίτο όροφο.

Το ταξίδι του Πέιν προς τη δόξα ξεκίνησε το 2008, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο X Factor σε ηλικία 14 ετών. Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση με το τραγούδι Fly Me To The Moon, ο Σάιμον Κάουελ τον συμβούλεψε να επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα. Όταν το έκανε, έγινε μέλος στο νέο τότε boy band, One Direction, που, αν και δεν κέρδισε το σόου, εκτινάχθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και γνώρισε πρωτοφανή -μέχρι και για τις προδιαγραφές του σήμερα-επιτυχία.

Οι One Direction γίνονται το νούμερο 1 ποπ συγκρότημα και οι νεαροί τότε τραγουδιστές, ζουν μια εφηβεία πολύ μακριά από εκείνη των συνομηλίκων τους.

«Just a boy»

Η ζωή τους στα «φώτα» έμοιαζε με το όνειρο κάθε νεαρού αγοριού στην ηλικία τους: «τα κορίτσια που ουρλιάζουν», τα χιλιάδες αυτόγραφα, ο φωτογραφήσεις, οι συνεντεύξεις, οι ώρες στο στούντιο, οι μέρες που περνούν κλεισμένοι σε ξενοδοχεία για την ασφάλειά τους. «Δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, just a boy (ήταν απλά ένα αγόρι)» γράφει η Τζούντιθ Γουντς της Telegraph.

Ο Πέιν είχε μιλήσει στο παρελθόν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, όσο ήταν μέλος της μπάντας.

Ακόμα και όταν οι One Direction πόζαραν για selfies, γέμιζαν στάδια και πούλησαν 70 εκατομμύρια δίσκους, ο ίδιος βασανιζόταν με σκέψεις αυτοκτονίας. Οι προσπάθειές του να θεραπευτεί οδήγησαν σε εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. «Έλαβε επαγγελματική υποστήριξη από ψυχολόγο ή, ακόμη, από ψυχίατρο; Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κόσμος θα ψάχνει τα social media του» συνεχίζει η Γουντς στο άρθρο της με τίτλο «Η φήμη στην εφηβεία μπορεί να αποβεί μοιραία».
 

Στη σκιά του Χάρι Στάιλς;

Ο Πέιν ήταν μόλις 23 ετών όταν απέκτησε παιδί, ένα αγόρι με το όνομα Bear, με την τότε κοπέλα του, την πρώην τραγουδίστρια των Girls Aloud Cheryl Cole, μια δεκαετία μεγαλύτερή του. Η σχέση τους διήρκεσε δύο χρόνια. Μέχρι τότε το συγκρότημα είχε διαλυθεί και ο ίδιος βρισκόταν στο δρόμο ξεκινώντας μια σόλο καριέρα που δεν κατάφερε να απογειωθεί. Από την κορυφή στην πτώση; Δεν είναι λίγοι όσοι στοχοποιούν και τις δισκογραφικές εταιρείες που δεν επένδυσαν στα μέλη της μπάντας, εξίσου. Με την απογείωση του Χάρις Στάιλς στην κορυφή, οι υπόλοιπο έμοιαζε να μένουν στη σκιά του. «Δεν εκμεταλλεύτηκαν μουσικά τον Λίαμ όσο θα έπρεπε» θα έλεγαν οι θαυμάστριές του. 

Και κάπως έτσι, φτάνει η είδηση του θανάτου του, πιθανότατα μετά από χρήση ναρκωτικών. Ο Λίαμ των εκατομμύρια φαν στον κόσμο, πέφτει από τον τρίτο όροφο, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες κα χάνει τη ζωή του. Τα σχόλια για πιθανή αυτοκτονία, δεν εκλείπουν και δεν περνούν απαρατήρητα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ