Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις απάτες με συνταγογραφήσεις ακριβών φαρμάκων και ιατρικών ειδών, εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, μια ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει, πως έπεσε θύμα απάτης.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews, η ασθενής ανέφερε, ότι σε διάστημα ενός μήνα, έγραψαν στον ΑΜΚΑ της 13.000 ευρώ για είδη τα οποία δεν χρειάζεται.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ιατρικά είδη, που «γράφτηκαν», δεν θα μπορούσαν να προορίζονται για έναν άνθρωπο στην κατάσταση υγείας που βρίσκεται η ίδια.

«2.132 ευρώ περίπου ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία. Δεν εχω τετραπληγία, αν τα λεω σωστά. 3.500 ηλεκτρονικό ενισχυμένο αναπηρικό αμαξίδιο. 2.350 ευρώ ορθοστάτης. Στέκομαι, δε χρειάζομαι κανέναν ορθοστάτη», είπε.

Στο μικροσκόπιο των αρχών δύο εταιρίες και τρεις γιατροί

Την ίδια ώρα, δύο εταιρίες και τρεις γιατροί, φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης με εικονικές συνταγογραφήσεις ιατρικών ειδών μέσω του ΕΟΠΥΥ και οι αρχές διεξάγουν τις απαραίτητες έρευνες.

Αναφορικά με το ζήτημα των εικονικών συνταγογραφήσεων και των υπεροκοστολογήσεων ιατρικών ειδών και φαρμάκων, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Άρης Αγγελής, εξήγησε:

«Για να περάσει μια συνταγή και να εκδοθεί πρέπει να ελεγχθεί πρώτα από τους αρμόδιους σχετικούς ελεγκτές και δουν τεκμηριωμένη αίτηση να περάσει, αλλιώς «κόβεται» σε επίπεδο έκδοσης συνταγής. (…) Και το δεύτερο εργαλείο που εχει στην κατοχή του ο ΕΟΠΥΥ. Η 22η δικλείδα ασφαλείας στην ουσία αφορά την εκτέλεση των συνταγών μέσω της χρήσης One time password θα στέλνεται μήνυμα στον ασθενή ο οποίος θα παρεβρίσκεται για να παραλάβει την συνταγή, το προϊόν»

Με πληροφορίες από ΕΡΤNews

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ