Οι βρύσες στον δήμο Βέλου - Βόχας Κορινθίας βγάζουν σκουλήκια

Οι βρύσες στον δήμο Βέλου - Βόχας Κορινθίας βγάζουν σκουλήκια Facebook Twitter
0

Νερό με σκουλήκια βγάζουν οι βρύσες στον δήμο Βέλου - Βόχας Κορινθίας, όπως φαίνεται από τις εικόνες που εξασφάλισε η LiFO.

Το νερό στην περιοχή είναι ακατάλληλο τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι και έπειτα, καθώς το πρόβλημα επιδεινώνεται τους θερινούς μήνες. Τόσο λόγω της λειψυδρίας όσο και της αυξημένης ζήτησης στην περιοχή που βρίσκονται πολλά θερινά θέρετρα, η ποιότητα του νερού επιδεινώθηκε περαιτέρω.

Σήμερα, τέλος Οκτωβρίου και οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το νερό που τρέχει από τις βρύσες τους ούτε για να πλυθούν - ούτε λόγος, βέβαια, για πόση. Μαζί με το νερό από τις βρύσες τους βγαίνουν και σκουλήκια, ενώ κατά καιρούς έχουν δει χώμα και διάφορες άλλες απροσδιόριστες ουσίες.

Κάτοικος της περιοχής - τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της LiFO - φωτογράφισε το φίλτρο νερού που χρησιμοποιεί στο σπίτι του και το οποίο είναι γεμάτο ακαθαρσίες, μετά από μόλις τρεις ημέρες χρήσης.

Οι βρύσες στον δήμο Βέλου - Βόχας Κορινθίας βγάζουν σκουλήκια Facebook Twitter
Το φίλτρο νερού σε οικία κατοίκου στο Βέλο Κορινθίας, γεμάτο ακαθαρσίες μετά από μόλις τρεις ημέρες χρήσης / Φωτογραφία: LiFO

Η περιοχή υδρεύεται από δημοτικές και ιδιωτικές γεωτρήσεις, οι οποίες όμως έχουν φθάσει πλέον σε βάθος 100 μέτρων, καθώς εξαιτίας της ξηρασίας έχουν ελάχιστο και υφάλμυρο νερό. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Η άλλοτε γεμάτη περιβόλια περιοχή υποφέρει από την ξηρασία, καθώς ο υδροφόρος ορίζοντας έχει επηρεαστεί δραματικά και πλέον οι κάτοικοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό ούτε για πλύσιμο.

Η υδροδότηση από τη λίμνη Στυμφαλία, που υδροδοτεί κι άλλους δήμους στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, είναι η προφανής λύση, που όμως «κολλάει» στην έλλειψη χρηματοδότησης - για την οποία οι αρχές επικαλούνται δαιδαλώδεις γραφειοκρατική διαδικασία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως ο δήμος Βέλου - Βόχας γειτνιάζει με το Λουτράκι, μια περιοχή με άφθονα νερά. 

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαβέρης για το μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Αύξηση της κυκλοφορίας 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι - Μόνη λύση τα ΜΜΜ

Ελλάδα / Ιαβέρης για το μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Αύξηση της κυκλοφορίας 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι - Μόνη λύση τα ΜΜΜ

«Δεν υπάρχει λύση με μαγικό ραβδί», τόνισε ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσπάθειες
LIFO NEWSROOM