Ρομάν Πολάνσκι: Διευθετήθηκε η μήνυση για βιασμό 16χρονης το 1973

Ρομάν Πολάνσκι: Διευθετήθηκε η μήνυση για βιασμό 16χρονης το 1973 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Διευθετήθηκε πριν εκδικαστεί σε δικαστήριο μήνυση κατά του Ρομάν Πολάνσκι για βιασμό 16χρονης κοπέλας, το 1973 στο Λος Άντζελες.

Ο Ρομάν Πολάνσκι, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ πριν από δεκαετίες, αφού παραδέχτηκε τον βιασμό μιας 13χρονης, δεν θα αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο δίκης για σεξουαλική επίθεση σε άλλη ανήλικο, αφού κατέληξε σε συμφωνία.

Η τελευταία υπόθεση εναντίον του 91χρονου σήμερα σκηνοθέτη, αφορούσε υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση που είχε συμβεί το 1973, είχε εκδοθεί ενώπιον αστικού δικαστηρίου στο Λος Άντζελες το 2023. Η πολιτική αγωγή ισχυριζόταν ότι ο Πολάνσκι πήγε την τότε έφηβη - που ονομαζόταν στα αρχεία ως Τζέιν Ντόε - για δείπνο σε ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες το 1973.

Η μήνυση ισχυριζόταν ότι της έδωσε τεκίλα και όταν άρχισε να ζαλίζεται, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου ισχυρίστηκε ότι την βίασε.

«Του είπε: "Σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό"», είπε η δικηγόρος της ενάγουσας, Γκλόρια Όλρεντ, στους δημοσιογράφους τον Μάρτιο, λέγοντας ότι η φερόμενη επίθεση προκάλεσε στην κοπέλα «τεράστιο σωματικό, συναισθηματικό πόνο και ταλαιπωρία».

Ωστόσο, η υπόθεση «ρυθμίστηκε το καλοκαίρι προς αμοιβαία ικανοποίηση των μερών και τώρα έχει απορριφθεί επισήμως», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη ο δικηγόρος του Πολάνσκι, Αλεξάντερ Ρούφους-Ιζακς.

Η Όλρεντ το επιβεβαίωσε στον Guardian, λέγοντας ότι συμφωνήθηκε μια διευθέτηση των αξιώσεων «προς αμοιβαία ικανοποίηση τους».

Η μήνυση, η οποία ζητούσε απροσδιόριστη αποζημίωση, κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2023, λίγο πριν από τη λήξη νόμου της Καλιφόρνια που επέτρεπε εκτεταμένο παράθυρο για αξιώσεις κατά των φερόμενων ως δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Καλιφόρνια τον Ιούλιο ανέφεραν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία «υπό όρους».

Ο Πολάνσκι είναι μια διχαστική φιγούρα. Παραδέχθηκε τον εκ του νόμου βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ το 1977 για να αποφύγει μια δίκη για πιο σοβαρές κατηγορίες. Όμως διέφυγε στη Γαλλία τον επόμενο χρόνο, αφού εξέτισε 42 μέρες φυλάκιση, όταν φάνηκε ότι ένας δικαστής επανεξετάζει την αποφυλάκισή του. Από τότε θεωρείται φυγάς στις ΗΠΑ.

Τέσσερις γυναίκες εμφανίστηκαν μεταξύ 2017 και 2019 κατηγορώντας τον Πολάνσκι ότι τις κακοποίησε τη δεκαετία του 1970 – τρεις από αυτές φέρεται να ήταν ανήλικες εκείνη την εποχή – συμπεριλαμβανομένης της καλλιτέχνιδας Μαριάν Μπαρνάρντ, η οποία είπε ότι ο Πολάνσκι της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 10 ετών. Η Σάρλοτ Λιούις, Βρετανίδα ηθοποιός, το 2010 κατηγόρησε τον Πολάνσκι ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1983 όταν ήταν 16 ετών. Ο Πολάνσκι έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς.

Τον Μάιο, ένα γαλλικό δικαστήριο αθώωσε τον Πολάνσκι για συκοφαντική δυσφήμιση της Λιούις, αφού αρνήθηκε ότι τη βίασε όταν ήταν έφηβη.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

American Airlines: Πρόστιμο-ρεκόρ 50 εκατομμυρίων για κακομεταχείριση ανάπηρων επιβατών 

Διεθνή / American Airlines: Πρόστιμο-ρεκόρ 50 εκατομμυρίων για κακομεταχείριση αναπήρων επιβατών 

«Κατέστρεψαν τα αναπηρικά αμαξίδια χιλιάδων επιβατών, με αποτέλεσμα αυτοί να μείνουν χωρίς το μέσο που χρειάζονται για να ζήσουν πλήρως τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Πιτ Μπούτιτζετζ
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στην επίσημη επίσκεψη στα νησιά Σαμόα

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στην επίσημη επίσκεψη στα νησιά Σαμόα

Ο Βρετανός μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα θα δώσουν το παρών στην Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας για το 2024 - Οι επίσημες εμφανίσεις του βασιλιά Καρόλου με «ελληνική» γραβάτα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Διεθνή / Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Τρεις τρομοκράτες έφθασαν με αυτοκίνητο και κρατώντας πυροβόλα όπλα άρχισαν να πυροβολούν - Ο ένας τουλάχιστον παραμένει στις εγκαταστάσεις και κρατά ομήρους, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Η πρώην τενίστρια Ανζελίκ Κοσί περιγράφει σε βιβλίο τους εκατοντάδες βιασμούς που υπέστη από τον προπονητή της

Διεθνή / Η πρώην τενίστρια Ανζελίκ Κοσί περιγράφει σε βιβλίο τους εκατοντάδες βιασμούς που υπέστη από τον προπονητή της

«Αυτό το βιβλίο είναι για όλα τα παιδιά του χθες, για όλα τα παιδιά του σήμερα, για τον γιο μου, για να μην γίνει θύμα ή θύτης», δήλωσε η πρώην τενίστρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ