Αμαλιάδα: «Γυρίσανε τα ματάκια της, έτρεμε» - Συγκλονίζουν οι περιγραφές για τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών

Αμαλιάδα: «Γυρίσανε τα ματάκια της, έτρεμε» - Συγκλονίζουν οι περιγραφές για τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, με τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών στην Αμαλιάδα.

Η 24χρονη Ειρήνη είναι ο κοινός παρονομαστής και στους τέσσερις θανάτους στην Αμαλιάδα, καθώς δύο από τα βρέφη ήταν δικά της, και τα άλλα δύο ήταν από το κοντινό της περιβάλλον. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι περιγραφές της αποτελούν σημαντικό «όπλο» στα χέρια τους, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας στους θανάτους.

Ο πρώτος θάνατος ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 2021, όταν η Ειρήνη πρόσεχε το παιδί μίας φίλης της. Σύμφωνα με όσα περιγράφει κάποια στιγμή το μωρό άρχισε να εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή. «Δεν μου είπε για δύσπνοια, μου είπε ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα», ανέφερε η μητέρα του 6 μηνών βρέφους.

Ωστόσο η Ειρήνη υποστηρίζει πως αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και για αυτόν τον λόγο λάμβανε και ειδική φαρμακευτική αγωγή. «Το παιδί της είχε επιληψία. Έπαιρνε κάποια χορήγηση στο σπίτι. Και ακόμα και η ίδια μέχρι προχτές που μιλήσαμε δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Βγήκαν όλα πεντακάθαρα», αναφέρει η 24χρονη, με τη μητέρα του παιδιού να επιμένει πως μόνο η Ειρήνη ήταν εκείνο το απόγευμα στο σπίτι μαζί με το βρέφος. Στη συνέχεια οι γιατροί είπαν πως το μωρό της όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό, μετά από αιφνίδιο θάνατο.

Ο δεύτερος θάνατος σημειώθηκε στις 19 Ιουνίου του 2022, αυτή τη φορά με το παιδί της Ειρήνη, όταν έφυγε από τη ζωή εντελώς αναπάντεχα μέσα στην κούνια του, 19 ημέρες μετά τη γέννησή του. «Ήταν νύχτα με παίρνει και μου λέει μαμά το μωρό δεν είναι καλά, κάνει έναν περίεργο ήχο σαν να μαυρίζει, είναι παγωμένο, της λέω ειδοποίησε το ασθενοφόρο γρήγορα και έρχομαι και εγώ. Πήγα στο κέντρο υγείας, το παιδάκι δεν το πρόλαβα ποτέ», περιέγραψε η μητέρα της Ειρήνης. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε πιθανή πνευμονίτιδα, με τις Αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο τρίτος θάνατος σημειώθηκε στις17 Οκτωβρίου του 2023 με το δεύτερο παιδί της, δύο μήνες μετά τη γέννηση του. Η 24χρονη υποστήριξε πως στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023 άρχισε να εμφανίζει επιληπτικά επεισόδια. «Αργότερα έκανε κάποιες κρίσεις. Το κέντρο υγείας μας έστειλε στην Πάτρα. Το έβαλαν εντατική, έπρεπε να πηγαίνω κάθε δεύτερη μέρα να το βλέπω. Γυρίσανε τα ματάκια της, κάπως έτρεμε εκεί πέρα, ήταν σαν πούπουλο εντελώς. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και έφυγε μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εξετάσεις ήταν εξονυχιστικές με τους γιατρούς να μην μπορούν να βρουν τι είναι αυτό που προκαλεί τις κρίσεις. «Ξεκινήσαν έκαναν εξετάσεις. Έβγαιναν καθαρές. Έλεγαν για επιληψία αλλά δεν είχε επιληψία», συμπλήρωσε η Ειρήνη. Στις 17 Οκτωβρίου 2023 σημειώθηκε στο νοσοκομείο το τελευταίο επεισόδιο πριν καταλήξει και η Ειρήνη ήταν μαζί με το μωρό στον θάλαμο. «Κοπανάνε τα μηχανήματα… μέχρι να φτάσω η πόρτα η καρδούλα τους σταμάτησε», υποστήριξε. Μετά τον δεύτερο θάνατο του μωρού της υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα ενώ παράλληλα άρχισε και η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου με τους γιατρούς να εκτιμούν πως ο θάνατος του δεύτερου μωρού σχετίζεται πιθανόν με τα επιληπτικά επεισόδια που παρουσίαζε.

Ο τέταρτος θάνατος σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου φέτος, όταν η Ειρήνη και η μητέρα του βρέφους έπαιζαν στο σπίτι μαζί του, όταν ξαφνικά το μωρό εμφάνισε πρόβλημα στην αναπνοή. «Μέχρι να πάω σε άλλο δωμάτιο και να γυρίσω, το είδα ότι δεν ανέπνεε καλά. Ήταν στο καρότσι του στο σαλόνι. Τρία λεπτά έκανα. Το πήρα κατευθείαν αγκαλιά για να δω τι μπορώ να κάνω. Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει», ανέφερε η μητέρα του βρέφους.

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως όταν πήγαν το μωρό με ιδιωτικό αμάξι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ήταν ζωντανό, ωστόσο οι γιατροί δηλώνουν με βεβαιότητα πως το μωρό που παρέλαβαν ήταν νεκρό τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυστύχημα σε λούνα παρκ Χαλκιδικής: Σφραγίστηκαν 14 παιδικές χαρές στον δήμο Αγίου Δημητρίου πιστοποιημένες απο την εταιρεία

Ελλάδα / Έκλεισαν 14 παιδικές χαρές στον Άγιο Δημήτριο: Τις είχε πιστοποιήσει η εταιρεία που έδωσε άδεια στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Η εταιρεία Target Hellas, που είχε πιστοποιήσει το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης, είχε αναλάβει να πιστοποιήσει παιδικές χαρές και στον δήμο Αγίου Δημητρίου οι οποίες σφραγίστηκαν με απόφαση του ΥΠΕΣ
LIFO NEWSROOM