Αδελφοί Μενέντεζ: Πρόταση για νέα δίκη - Θα αποφυλακιστούν πρόωρα;

Αδελφοί Μενέντεζ: Σε νέα δίκη για τη δολοφονία των γονιών τους- Θα αποφυλακιστούν πρόωρα; Facebook Twitter
0

Σε νέα δίκη αναμένεται να οδηγηθούν οι αδελφοί Μενέντεζ, Λάιλ και Έρικ, που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους το 1989, καθώς ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν ενέκρινε το αίτημα, κάνοντας δεκτή την έφεση.

«Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση όλων των επιχειρημάτων που προβλήθηκαν από άτομα και στις δύο πλευρές, έφτασα στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τον νόμο, η εκδίκαση είναι κατάλληλη και πρόκειται να το προτείνω στο δικαστήριο», δήλωσε ο εισαγγελέας, σε μια απογευματινή συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για μια πρόταση που θα καθιστούσε δυνατό να αποφυλακιστούν άμεσα.

Αδελφοί Μενέντεζ: Μπορεί να αποφυλακιστούν

Οι αδελφοί Μενέντεζ καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού για τις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι, το 1989 στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια. «Πιστεύω ότι έχουν πληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία και το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα για την εξέταση της υπόθεσής τους από ένα συμβούλιο αποφυλάκισης, και εάν το συμβούλιο συμφωνήσει με την εκτίμησή μου, θα αφεθούν ελεύθεροι», πρόσθεσε ο Γκασκόν μπροστά σε πολλά Μέσα αλλά και μέλη της οικογένειας.

Σημειώνεται πως ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες θα αποφασίσει τελικά αν θα εκδικάσει τους αδελφούς, ανέφερε το γραφείο του Γκασκόν, που ελπίζει ότι μια ακρόαση θα διεξαχθεί σε 30 έως 45 ημέρες. Επίσης, ο Γκασκόν είπε ότι υποστηρίζει την ισόβια καταδίκη των αδελφών αλλά με τη δυνατότητα αποφυλάκισης καθώς «τα εγκλήματα συνέβησαν όταν τα αδέλφια ήταν κάτω των 26 ετών και σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Καλιφόρνια, θα μπορούσαν να δικαιούνται αποφυλάκιση υπό όρους».

«Πιστεύω ότι τα αδέλφια υπέστησαν τρομερή παρενόχληση στο σπίτι τους», ανέφερε και σημείωσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για φόνο. «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα αδέλφια θα είναι ικανά για να επανενταχθούν στην κοινωνία μας. Έχουν ''πληρώσει'' όχι μόνο για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά και για όλα τα άλλα πράγματα που έχουν κάνει», είπε ο Γκασκόν στη συνέντευξη Τύπου, υποδεικνύοντας ότι οι άνδρες δημιούργησαν υποστηρικτικές ομάδες για να «διαχειριστούν ό,τι συνέβη» και να βοηθήσουν τους κρατούμενους με σωματικές αναπηρίες.

Τα αδέλφια «υπήρξαν υπόδειγμα κρατουμένων από κάθε άποψη», συμπλήρωσε ο Γκασκόν, αφού ανακοίνωσε την απόφασή του. «Όχι μόνο έχουν εργαστεί για τη δική τους αυτοβελτίωση, αλλά έχουν κάνει πολλή δουλειά για να βελτιώσουν τη ζωή των γύρω τους, κάτι που αυτό είναι ασυνήθιστο».

Αδελφοί Μενέντεζ: Η πρώτη αντίδραση δικηγόρου τους

Ένας από τους δικηγόρους των αδελφών είπε ότι η ομάδα του «ελπίζει» μετά τις εξελίξεις και ότι η απόφαση μια μέρα θα επιτρέψει στους άνδρες να έχουν μια ζωή εκτός φυλακής. «Είμαστε ευγνώμονες που ο εισαγγελέας της περιφέρειας αναγνώρισε όχι μόνο τις εξαιρετικές συνεισφορές που έχουν κάνει ο Έρικ και ο Λάιλ ενώ βρίσκονταν στη φυλακή, αλλά και τον ρόλο που έπαιξε η σεξουαλική κακοποίηση στις πράξεις τους», δήλωσε στο CNN ο δικηγόρος Κλιφ Γκάρντνερ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικου κόμματος DEM στην Άγκυρα

Διεθνή / Τουρκία: Επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος DEM στην Άγκυρα

Μετά από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, την οποία οι αρχές απέδωσαν στο ΡΚΚ και ενώ άνοιξε ξανά το θέμα των Κουρδων και του Οτσαλάν, άγνωστοι έσπασαν την είσοδο των γραφείων του DEM Parti στην Άγκυρα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Γάζα: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ, η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για ανακωχή υπό όρους

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ, η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για ανακωχή υπό όρους

Η Χαμάς αξιώνει το Ισραήλ να «δεσμευτεί σε κατάπαυση του πυρός», στην «αποχώρηση» των στρατευμάτων του από τον θύλακο και σε «σοβαρή συμφωνία για την ανταλλαγή» των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: «Όχι» του Σολτς σε πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Διεθνή / Γερμανία: «Όχι» του Σολτς σε πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο καγκελάριος υπενθύμισε ότι έχει περιγραφεί μια προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στις συνόδους του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και την Ουάσινγκτον, αναμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες για την προσχώρηση του Κιέβου στη Συμμαχία
LIFO NEWSROOM