ΤΩΡΑ

Βόλος: Ένοχος ο ψαράς που βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε ξανά μέσα

Βόλος: Ένοχος ο ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε ξανά μέσα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ένοχος κρίθηκε ο 55χρονος ψαράς στην Ξυνόβρυση Πηλίου στον Βόλο που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα, τον έριξε μέσα και δεν ειδοποίησε το Λιμενικό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον άνδρα για μη δήλωση ανεύρεσης νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη.

Κατά τη δίκη, ο 55χρονος παραδέχθηκε πως δεν ενημέρωσε το Λιμενικό και πως έριξε το σώμα του δύτη πίσω στη θάλασσα, αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε κάποια σχέση με τον θάνατό του ή γνώριζε τον ίδιο.

Βόλος: Τι συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2021

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος ψάρευε στην περιοχή και ανέσυρε έναν 74χρονο δύτη στα δίχτυα του. Σύμφωνα με το Λιμενικό Βόλου, αφού αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τον έριξε και πάλι στη θάλασσα χωρίς να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού την επομένη, αναφέρεται ότι ο 52χρονος- τότε- συνελήφθη βραδινές ώρες στην παραλία «Μελάνη» Πηλίου για παράβαση του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα περί μη αναγγελίας ανεύρεσης νεκρού. 

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ