Πάτρα: Με μηνιγγίτιδα μαθήτρια που λιποθύμησε στην τάξη - Έκλεισαν δύο σχολεία

Πάτρα: Με μηνιγγίτιδα μαθήτρια που λιποθύμησε στην τάξη - Έκλεισαν δύο σχολεία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Το 2ο και 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας που στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, έκλεισαν αφότου μια μαθήτρια διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Το πρωί της Πέμπτης (24/10), κατά τη διάρκεια μαθημάτων, το κορίτσι λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η μαθήτρια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας με μηνιγγίτιδα, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.

Οι γιατροί ενημέρωσαν άμεσα τη σχολική μονάδα που αποφάσισε, για προληπτικούς υγειονομικούς λόγους, να παραμείνει κλειστή, όπως μετέδωσε το thebest.gr.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».

Πάτρα: Τι να προσέξουν οι συμμαθητές της

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αννα Μαστοράκου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», αναφέρει πως, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και οι συμμαθητές της κοπέλας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή αν παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο. 

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ