Axios: Το Ισραήλ έστειλε προειδοποίηση στο Ιράν πριν την επίθεση

Axios: Το Ισραήλ έστειλε προειδοποίηση στο Ιράν πριν την επίθεση Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στο Ιράν την Παρασκευή πριν προχωρήσει στα αντίποινά του, προειδοποιώντας τους Ιρανούς να μην απαντήσουν, δήλωσαν στο Axios τρεις πηγές με γνώση του θέματος. 

Το ισραηλινό μήνυμα ήταν μια προσπάθεια να περιοριστεί η συνεχιζόμενη ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν και να αποφευχθεί μια ευρύτερη κλιμάκωση, ανέφεραν πηγές που επικαλείται η αμερικανική ιστοσελίδα.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ δήλωσαν ότι τρία κύματα αεροπορικών επιδρομών πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα.

Το πρώτο κύμα επικεντρώθηκε στο σύστημα αεράμυνας του Ιράν και το δεύτερο και το τρίτο κύμα επικεντρώθηκαν σε βάσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σε χώρους παραγωγής όπλων.

Το Ιράν δήλωσε ότι απέκρουσε την ισραηλινή επίθεση και ότι προκλήθηκαν μόνο «περιορισμένες ζημιές» σε στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη χώρα. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση ήταν αντίποινα για τη μαζική επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου.

Το ισραηλινό μήνυμα διαβιβάστηκε στους Ιρανούς μέσω τρίτων, ανέφεραν οι πηγές. «Οι Ισραηλινοί κατέστησαν σαφές στους Ιρανούς εκ των προτέρων το είδος των στόχων που επρόκειτο να επιτεθούν γενικά και που δεν θα έκαναν επίθεση», δήλωσε μία πηγή στο Axios.

Δύο άλλες πηγές είπαν ότι το Ισραήλ προειδοποίησε τους Ιρανούς να μην απαντήσουν στην επίθεση και τόνισαν ότι αν το Ιράν προβεί σε αντίποινα, το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει άλλη μια πιο σημαντική επίθεση, ειδικά αν σκοτωθούν ή τραυματιστούν Ισραηλινοί πολίτες.

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του», λέει η ανακοίνωση του Ιράν για την επίθεση του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Διεθνή / Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Οι διευκρινίσεις της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν - «Με μόλις 5 ευρώ ανά επισκέπτη θα συγκεντρώσουμε 75 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε η υπουργός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Στρατιωτικές βάσεις στην Τεχεράνη βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων - Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν «να σταματήσει τις επιθέσεις της» εναντίον του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM