Μαρινάκης για μη εκλογή Συνηγόρου του Πολίτη: «Aνεύθυνη και επιζήμια αντιπολίτευση»

Μαρινάκης για μη εκλογή Συνηγόρου του Πολίτη: «Aνεύθυνη και επιζήμια αντιπολίτευση» Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Στη συνεδρίαση για εκλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία έληξε ατελέσφορα, στάθηκε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στο συνεχιζόμενο έργο με τίτλο 'Ανεύθυνη και επιζήμια αντιπολίτευση', που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών εδώ και χρόνια και απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει και συνέχεια», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τη συνεδρίαση για την εκλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη.

Όπως προσθέτει ο κ. Μαρινάκης: «Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας πρότεινε για νέο Συνήγορο του Πολίτη τον κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, διακεκριμένο ακαδημαϊκό, καθηγητή πολιτικής επιστήμης του ΕΚΠΑ και συνεργάτη του Ειδικού Παρατηρητηρίου του LSE. Ο κ. Σωτηρόπουλος σε καμία περίπτωση δεν προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς και αποτελεί ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και αποδεδειγμένης επιστημονικής επάρκειας.

Δυστυχώς, η πρόταση του Προέδρου τη Βουλής δεν έγινε αποδεκτή, γιατί δεν επετεύχθη η απαιτούμενη εκ του νόμου αυξημένη πλειοψηφία των 3/5. Η πρόταση για τον κ. Σωτηρόπουλο έλαβε 15 από τις 29 ψήφους, δηλαδή μόνο τις ψήφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν κοινή στάση, ψηφίζοντας «παρών» και στην πραγματικότητα ευθύνονται για τη μη εκλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη και μάλιστα περισσότερο από 2 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου. Το πιο εξοργιστικό ήταν η δικαιολογία την οποία προφασίστηκαν για αυτή τους την  κοινή στάση. Προφασίστηκαν ότι δήθεν η εκλογή του Δημήτρη Σωτηροπούλου θα διακινδύνευε τις έρευνες του Συνηγόρου του Πολίτη για το ναυάγιο της Πύλου.

Πέραν του γεγονότος ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι η εκλογή νέου ΣτΠ θα έθετε με οποιονδήποτε τρόπο σε αμφισβήτηση ή σε κίνδυνο τις έρευνες αυτές και προσπερνώντας ότι οι δικαιολογίες αυτές είναι ευθέως προσβλητικές για τον προτεινόμενο Συνήγορο του Πολίτη, είναι κρίσιμο να επισημανθεί ότι ο κ. Τασούλας είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την ανάγκη εκλογής νέου Συνηγόρου του Πολίτη, λόγω λήξης θητείας του προηγούμενου, πριν την ανακοίνωση για την έναρξη ερευνών για το ναυάγιο της Πύλου η οποία έγινε στις 9.11.2023.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αναμενόμενη. Αντιθέτως, η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ότι η υποτιθέμενη αλλαγή στάσης και νοοτροπίας του κ. Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του θα παραμείνει μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση και η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται με μία αντιπολίτευση του "όχι σε όλα"».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο «ελληνικό FBI»: Θα βρούμε τρόπο για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, αναλόγως με τα αποτελέσματα που φέρνετε

Πολιτική / Μητσοτάκης στο «ελληνικό FBI»: Θα βρούμε τρόπο για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, αναλόγως με τα αποτελέσματα που φέρνετε

«Είμαι πρωτίστως σήμερα εδώ για να σας μεταφέρω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου για τις πολύ σημαντικές επιτυχίες που μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα, η Διεύθυνση αυτή έχει καταφέρει να επιδείξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Πολιτική / Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Η προανακριτική επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2023, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για φορολοφικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Πολιτική / Μαρινάκης για φορολογικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Ένας από τους ξεκάθαρους στόχους αυτής της ρύθμισης είναι η επιβράβευση των συνεπών φορολογούμενων, που αποπληρώνουν χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις τους και έτσι διευκολύνεται ο προγραμματισμός τόσο των ιδίων όσο και του Κράτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

«θα κριθούμε σε 2,5 χρόνια από την αύξηση των ονομαστικών μισθών και τη μείωση των φόρων» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών
LIFO NEWSROOM