Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ο Άγιος Ευστράτιος: «Βρισκόμαστε σε κοινωνικό αποκλεισμό» λέει ο δήμαρχος

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ο Άγιος Ευστράτιος: «Βρισκόμαστε σε κοινωνικό αποκλεισμό» λέει ο δήμαρχος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ξανά πρόβλημα με τις συνδέσεις του αντιμετωπίζει το νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Ο Άγιος Ευστράτιος, το νησί που βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Σποράδων και Λήμνου, αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με τα ηπειρωτικά της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του Άη Στράτη Κωνσταντίνος Σινάνης εξήγησε τι συμβαίνει με την ακτοπλοϊκή δυσφορία στις συνδέσεις του νησιού και επέμεινε το αίτημά του για να μπορέσουν να εξυπηρετούνται οι 150 άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα εκεί.

«Δυστυχώς από αύριο βρισκόμαστε ουσιαστικά σε ένα κοινωνικό αποκλεισμό ουσιαστικά, ένας αποκλεισμός που δε συνάδει με αυτό που πρέπει να υποστηρίξουμε στα μικρά νησιά και τις νησιωτικές ακριτικές περιοχές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καθυστέρησαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των γραμμών. Επομένως το υπουργείο προχώρησε σε παράταση της απευθείας ανάθεσης, στην οποία ο ανάδοχος δεν ήθελε να κατέβει. Βρήκε πλοίο το υπουργείο, αλλά δεν χωράει στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου. Το αίτημα μας είναι να βρεθεί πλοίο που θα προσεγγίσει και τον Άγιο Ευστράτιο, στη γραμμή που τόσα χρόνια εξυπηρετούσε. Λαύριο-Άη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα. Είναι η μοναδική απαίτηση που έχουμε και είναι αδιαπραγμάτευτη», όπως ανέφερε ο κ.Σινάνης, για τον Άγιο Ευστράτιο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM