Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της σπείρας που εξαπάτησε 72χρονο στα Μέγαρα.
Η ΕΛΑΣ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, πως δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των τριών ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής.
Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από την οποία «προκλήθηκε ζημιά που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, διακεκριμένη αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωσή του κατά συναυτουργία, εκβίαση που τελέστηκε με σωματική βία εναντίον προσώπου και με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και μόνος, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία».
Πρόκειται για τους:
(επ) ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΑΚΗ (ον) Μαρία του Θωμά και της Ευγενίας, γεννηθείσα την 2-2-1974 στις Σέρρες,
(επ) ΧΡΗΣΤΑΚΗ (ον) Βασίλειο του Θωμά και της Ευδοκίας, γεννηθέντα την 23-11-1992 στην Αθήνα και
(επ) ΔΑΓΡΕ (ον) Επαμεινώνδα του Μελετίου και της Ευθυμίας, γεννηθέντα την 8-9-1977 στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις που προσβάλλουν την ελευθερία κίνησης του ατόμου στο φυσικό του χώρο και στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τους ανωτέρω κατηγορούμενους σε βάρος και άλλων θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Υπενθυμίζεται πως η σπείρα στα Μέγαρα, τα μέλη της οποίας με το πρόσχημα ότι εξασκούν την τέχνη της καφεμαντείας εξαπατούσαν, τα τελευταία 9 χρόνια, 72χρονο, απέσπασε από τον ηλικιωμένο χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 850.000 ευρώ.
Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, έγιναν τρεις συλλήψεις και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες και μία γυναίκα ενώ αναζητείται 52χρονος ως το τέταρτο μέλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με το Star, η γυναίκα που έλεγε το φλιτζάνι στα Μέγαρα και κατηγορείται ότι απέσπασε με τη βοήθεια συνεργών της 850.000 ευρώ από ηλικιωμένο, προφυλακίστηκε. Μαζί της προφυλακίστηκε άλλος ένας άνδρας, που φέρεται να εκβίαζε το θύμα, προκειμένου να τους δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ ο άλλος συνεργός της αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η καφετζού από τα Μέγαρα κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο ότι είχε μαγικές δυνάμεις. Οι υποσχέσεις προς τον συνταξιούχο ότι θα κληρονομήσει την περιουσία Τούρκων Ιμάμηδων, αλλά και οι πιέσεις που φέρεται να του ασκούσε με τον φερόμενο συνεργό της, οδήγησαν στην προφυλάκισή τους. Η δίωξη σε βάρος τους συνίσταται σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματικές απάτες, εκβιάσεις, τοκογλυφία και αρπαγή, με τους δύο κατηγορούμενους να αρνούνται τις κατηγορίες.
Μέγαρα: Τι έλεγε η καφετζού στον 72χρονο και του άρπαξε 850.000 ευρώ
«Μου έλεγε συνέχεια και με πειθώ: "Έχεις μεγάλη δύναμη μέσα σου... Μπορείς να σηκώνεις χτυπημένους... Μπορείς να πάρεις θέση Ιμάμη και όλη τους την περιουσία. Μου υπέδειξε ότι κατ'επιταγήν των νόμων των Ιμάμηδων, ότι πέραν της προσευχής, έπρεπε να δίνω ένα συμβολικό ποσό ύψους 1.900 ευρώ ανά άτομο, το οποίο θα μου επιστρεφόταν από τους θεραπευμένους πολλαπλάσιο, τουλάχιστον κατά το 20πλάσιο, είτε σε χρήματα μετρητά, είτε σε χρυσό, είτε σε ακίνητα. Μου έλεγε χαρακτηριστικά και με πίεση "όσο πιο γρήγορα δώσεις τα χρήματα αυτά, τόσο πιο γρήγορα θα σου έρθει η περιουσία από την Τουρκία"» ισχυρίστηκε στις Αρχές ο 72χρονος.
Μάρτυρες ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι η 50χρονη είχε αλλάξει τουλάχιστον δύο σπίτια στα Μέγαρα τα τελευταία χρόνια. Άνθρωποι που τη γνώριζαν, είπαν στο Star ότι είχαν δει αρκετές φορές το θύμα να πήγαινε στο σπίτι της. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, όπως είπαν, ήταν ο τρόπος ζωής της κατηγορούμενης και του συνεργού της,καθώς δεν τους έβλεπαν να πηγαίνουν στις δουλειές τους.