Λιθουανία: Νέο βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους της DHL - Υβριδική επίθεση «βλέπει» η Γερμανία

Λιθουανία: Νέο βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους της DHL - Υβριδική επίθεση «βλέπει» η Γερμανία Facebook Twitter
Συντριβή αεροσκάφους στη Λιθουανία / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Νέο βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραψαν την πτήση QY5960 της DHL να συντρίβεται λίγο πριν προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Βίλνιους, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το μέλος του πληρώματος που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του Boeing 737-400 ήταν Ισπανός πολίτης, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων Elta αργότερα το πρωί της Δευτέρας (25/11). Τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος ήταν ένας Λιθουανός, ένας Γερμανός και ένας άλλος Ισπανός πολίτης. Η υπηρεσία πληροφοριών της Λιθουανίας, το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας, δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του περιστατικού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιθουανίας επιβεβαίωσε στο Baltic News Service ότι έχει ξεκινήσει προδικαστική έρευνα για το περιστατικό.

Συντριβή αεροσκάφους στη Λιθουανία: Υβριδική επίθεση «βλέπει» η Γερμανία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε για τη συντριβή του αεροσκάφους πως θα μπορούσε να είναι ατύχημα ή υβριδική επίθεση σε «ασταθείς καιρούς». 

«Το γεγονός ότι, μαζί με τους Λιθουανούς και Ισπανούς εταίρους μας, πρέπει τώρα να αναρωτηθούμε σοβαρά αν πρόκειται για ατύχημα ή, μετά την περασμένη εβδομάδα, για άλλο ένα υβριδικό περιστατικό, δείχνει σε πόσο ασταθείς καιρούς ζούμε σήμερα, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης», δήλωσε η Μπέρμποκ. «Οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται πολύ στενά με τις λιθουανικές αρχές για να βρουν την άκρη του νήματος», πρόσθεσε η ίδια.

Λιθουανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη σαμποτάζ μέχρι στιγμής, αν και η Γερμανία ερευνά αρκετές πυρκαγιές που προκλήθηκαν από εμπρηστικούς μηχανισμούς κρυμμένους μέσα σε δέματα σε μια αποθήκη στη Λειψία για παράδοση από την DHL νωρίτερα φέτος. Οι γερμανικές αρχές ερευνούσαν και το δυστύχημα της Δευτέρας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για την ευπάθεια των πολιτικών υποδομών, επιφυλάξεις που επανήλθαν και μετά την ανεξήγητη αποκοπή δύο καλωδίων οπτικών ινών στη Βαλτική Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM