Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας σκοτώνει τους ελέφαντες

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας σκοτώνει τους ελέφαντες Facebook Twitter
0

«Για πρώτη φορά στην ιστορία,» εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα είναι αρκετά πλούσιοι για να αγοράσουν κοσμήματα, χτένες και στολίδια από ελεφαντόδοντο. Το γεγονός αυτό  οδήγησε την παράνομη σφαγή των ελεφάντων στην Αφρική στα ύψη, γράφουν οι New York Times .

Με την τιμή του ελεφαντόδοντου στα 1.000 δολάρια ανά λίβρα υπάρχουν πολιτοφυλακές και στρατιώτες όλων των κρατών της Αφρικής που είναι πρόθυμοι να θανατώσουν τα ζώα για να συλλέξουν χαυλιόδοντες γιατί με τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν περισσότερα όπλα. Η στρατιωτική Ουγκάντα, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πενταγώνου στην Αφρική είναι πιθανόν υπεύθυνη για μέρος της λαθροθηρίας.

Είναι πιθανό, είπε ο Steve Gettleman του NPR Inskeep, ότι "δεκάδες χιλιάδες" ελεφάντων έχουν σκοτωθεί κατά το τρέχον έτος.

Όπως ανέφερε το CNN, το επίπεδο της σφαγής φτάνει την δεκαετία του 1980, όταν κατ 'εκτίμηση κάθε χρόνο σκοτώνονταν 100.000 ελέφαντες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM