«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Πέτρινα Χρόνια (1985)
0

Ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού σινεμά ανοίγει στο Cinobo. Η ελληνική streaming πλατφόρμα ανακοινώνει με περηφάνεια την συνεργασία της με τον Παντελή Βούλγαρη.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 60 χρόνια από την πρώτη του σκηνοθετική υπογραφή (Ο Κλέφτης, 1965), ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες αποφασίζει να κοιτάξει πίσω στο συνολικό του έργο και να μην αφήσει ούτε μια στιγμή του να χαθεί.

Ήδη μέσα από συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια, ο Παντελής Βούλγαρης μιλούσε για τη δυσκολία που έχουν οι ψηφιοποιήσεις αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελέσουν ένα μοναδικό κληροδότημα για το μέλλον.

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Νύφες (2004)

Tο Cinobo γίνεται με μεγάλη χαρά κομμάτι αυτού του μεγάλου project αποκατάστασης, που θα συνεχιστεί μέσα στο 2025. Όλη η φιλμογραφία του Παντελή Βούλγαρη θα ανεβαίνει σταδιακά στην πλατφόρμα, με τις πρώτες ταινίες (Ο Μεγάλος Ερωτικός, Πέτρινα Χρόνια, Όλα Είναι Δρόμος, Νύφες, Το Τελευταίο Σημείωμα) να είναι διαθέσιμες από τις 16 Δεκεμβρίου 2024.

«Όλα Είναι Δρόμος» | Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο Cinobo Όπερα

Με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία, το Cinobo διοργανώνει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τέσσερις εμβληματικές ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, αποκατεστημένες σε 4k, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Cinobo Όπερα.

Ο Παντελής Βούλγαρης θα είναι εκεί για να προλογίσει τις προβολές συνομιλώντας με φίλους και συνεργάτες του, φωτίζοντας τα παρασκήνια των ταινιών που γράψανε την ιστορία του ελληνικού σινεμά και εμβληματικών σκηνών που έγιναν σύμβολα.

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Ο Μεγάλος Ερωτικός (1973)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 13/12

19:00  Όλα Είναι Δρόμος, 118’ (1998), 

Σάββατο 14/12

19:30  Πέτρινα Χρόνια, 142’ (1985)

Κυριακή 15/12

18:00  Ο Μεγάλος Ερωτικός, 70’ (1973)

19:30  Οι Νύφες, 128’ (2004)

Τιμή εισιτηρίου ταινιών: 5€

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Όλα Είναι Δρόμος (1998)

Info
Αναλυτικό πρόγραμμα και προπώληση εισιτηρίων διαθέσιμα στο More.com
Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, Αθήνα)

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM
«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM