Κέντρα κράτησης και για Έλληνες μετανάστες

Κέντρα κράτησης και για Έλληνες μετανάστες Facebook Twitter
0

Σε κέντρα κράτησης οδηγήθηκαν δεκάδες Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία, πριν οδηγηθούν στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα με την πρώτη διαθέσιμη πτήση. Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος. τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη μακρινή ήπειρο, είτε ως τουρίστες, είτε ως μετανάστες, είτε ως ομογενείς που παλινοστούν.

Όσοι όμως πηγαίνουν στην Αυστραλία ως τουρίστες, ελέγχονται αυστηρά λόγω της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τα εισιτήρια επιστροφής αλλά και ικανό ποσό για να περάσουν, όσο διαρκεί η τουριστική τους βίζα.

Όσοι δεν πείθουν τους ελεγκτές διαβατηρίων, στέλνονται πίσω στη χώρα τους. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη πτήση οδηγούνται στα κέντρα κράτησης, μέχρι να υπάρξει πτήση για τη χώρα τους.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα, στη Μελβούρνη και με τουλάχιστον 20 μετανάστες από την Ελλάδα, κάτι που πάντως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης της χώρας.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ