Ο Ομπάμα δεν θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό

Ο Ομπάμα δεν θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Facebook Twitter
0

Χθες Τρίτη, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα μπορέσει να συναντηθεί με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αυτό το μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νετανιάχου είχε ζητήσει συνάντηση με τον αμερικάνο πρόεδρο καθώς το Ισραήλ φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν «χτυπήσει» προληπτικά στο Ιράν.

Σημειώνεται ότι η άρνηση της συνάντησης δεν οφείλεται σε ρήξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά στο γεγονός ότι τα προγράμματα των δύο ανδρών δεν είναι συμβατά.


«Ο πρόεδρος θα φθάσει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, και θα αναχωρήσει την Τρίτη, 25. Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στη Νέα Υόρκη, αργότερα εντός της εβδομάδας. Ως εκ τούτου δεν θα βρεθούν ποτέ την ίδια χρονική περίοδο στην πόλη αυτή», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τόμι Βίετορ.

Σημειώνεται ότι μετά τη διπλωματική παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών, ο Ομπάμα τηλεφώνησε αργά το βράδυ της Τρίτης στον ισραηλινό πρωθυπουργό εξηγώντας του ότι παραμένουν σύμμαχοι κι ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο, να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ