Πώς έγινε η επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο: Βίντεο δείχνει την πορεία του δράστη

Πώς έγινε η επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο: Βίντεο δείχνει την πορεία του δράστη Facebook Twitter
0

Ένα κενό ασφαλείας φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ο 50χρονος Σαουδάραβας γιατρός που συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα, δείχνει το αυτοκίνητο σε ασπρόμαυρο φόντο να κινείται προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Το αυτοκίνητο διέσχισε 400 μέτρα μέσα στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο Taleb al-Abdulmohsen έχει κατονομαστεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ο ύποπτος για την επίθεση στο Μαγδεμβούργο, σύμφωνα με το BBC, την ώρα που αξιωματούχοι του Μαγδεμβούργου αναφέρουν ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε ένα σημείο στο οποίο δεν υπήρχαν οδοφράγματα ώστε να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε ασθενοφόρα και οχήματα διάσωσης. Ο δράστης οδηγούσε για τρία λεπτά πριν τον σταματήσει η αστυνομία.

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Ποιος είναι ο ύποπτος οδηγός που συνελήφθη

Οι γερμανικές αρχές εξετάζουν έναν 50χρονο Σαουδάραβα γιατρό ο οποίος ζούσε στη Γερμανία για σχεδόν δύο δεκαετίες σε σχέση με την επίθεση. Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του στη διάρκεια της νύχτας.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές και η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει ακόμη τον ύποπτο. Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως είναι ο Ταλέμπ Α.

Ο ύποπτος που συνελήφθη σε σχέση με τη φονική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο ήταν ισλαμοφοβικός, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

«Αυτό το βλέπουμε σαφώς», είπε η Φέζερ. Η υπουργός αρνήθηκε να πει περισσότερα για την πολιτική ένταξη του άνδρα.

Σαουδαραβική πηγή δήλωσε στο Reuters πως η Σαουδική Αραβία είχε προειδοποιήσει τις γερμανικές αρχές για τον επιτιθέμενο αφού είχε αναρτήσει εξτρεμιστικές απόψεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο X απειλώντας την ειρήνη και την ασφάλεια.

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε πως ο ύποπτος συμφωνούσε με θέσεις του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Το περιοδικό δεν ανέφερε από πού έλαβε την πληροφορία.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Η γερμανική εφημερίδα FAZ ανέφερε ότι είχε πάρει συνέντευξη από τον ύποπτο το 2019, χαρακτηρίζοντάς τον ακτιβιστή κατά του ισλάμ.

«Άνθρωποι σαν κι εμένα, που έχουν ισλαμιστικό υπόβαθρο αλλά δεν είναι πλέον πιστοί, δεν συναντούν ούτε κατανόηση ούτε αποδοχή από τους μουσουλμάνους εδώ», φέρεται να δήλωσε. «Είμαι ο πιο επιθετικός επικριτής του ισλάμ στην Ιστορία. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε με, ρωτήστε τους Άραβες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM